Община Троян започва да разрешава един от тежките проблеми в града – този с паркирането


Община Троян започна робота по решаването на един от тежките проблеми в града – проблема с паркирането. В последните няколко месеца една от най-разискваните теми бе паркирането в Троян. Стартиралата в края на 2015 г. кампания срещу неправилното паркиране на моторни превозни средства дава своите резултати.

От края на месец юни 2016 г., Троян вече има нов паркинг в централната градска част, зад Многофункционалната зала в Троян /сградата на „Местни приходи“/.  Новият паркинг разполага с 29 паркоместа, от които две са обособени и маркирани за хора с увреждания. Строителството на обекта е изпълнено от фирма „Осъм инженеринг“ АД, след проведена процедура по Закона за обществени поръчки. Средствата за изпълнение на обекта са от капиталовата програма на община Троян, а стойността на строителството възлиза на 82 732 лв. Изпълнена е вертикална планировка на имота, асфалтова настилка, осветление и канализация за отвеждане на повърхностните води. Предстои извършване на допълнително озеленяване на терена. Ремонтирана е подпорната стената, разделяща паркинга и блоковото пространство в съседство. Паркингът е напълно безплатен за ползване.

parking_troyan2В същото време общинската администрация, по идея на кмета г-жа Михайлова, започна изграждането на временни паркинги, които да облекчат паркирането на автомобили в различни зони на Троян.

В момента тече подготовка на терен за временен паркинг непосредствено до Поликлиниката в града. Той ще е разположен на площ от 600 м2 и ще е насипан с минералбетон. На мястото е предвидено да бъдат обособени 20 паркоместа. Посоченият обект е един от натоварените за движение в града, поради близостта до лечебното заведение и едно от училищата в Троян.

Както съобщихме по-рано, Община Троян работи и за изграждане на паркинг при СОСТРА, с цел подобряване достъпа до АИК „Состра“. Община Троян възнамерява да благоустрои терен, намиращ се в непосредствена близост до крепостта, за което е предвидена сума в бюджета на общината. Той ще е разположен на площ от 820 м2 .

Предстои възлагане на изработването на проект за ул. „Г.С.Раковски“, в който ще бъдат проектирани допълнителни паркоместа, предвидени в регулационния план на гр. Троян.

 

Коментари