Общината дава над четвърт милион лева за футболни игрища в сърцето на „Факултета“


Пет месеца преди местните избори столичната община „Красно село“ реши да изгради две мини футболни игрища в сърцето на квартал „Факултета“, населен с компактно ромско население. Строежът на игрищата ще струва 270 000 лв., с ДДС.

Това става ясно от обявената вчера обществена поръчка, предаде репортер на БГНЕС.

Срокът, в който кандидатите за изпълнители трябва да подадат документи е само една седмица и изтича на 24 юни 2015 г. Мини футболните игрища трябва да бъдат готови след не повече от 3 месеца, т.е. непосредствено преди първия тур на местните избори, които се очаква да се проведат на 25 октомври.

Ако процедурата бъде извършена, в края на лятото жителите на столичния квартал „Факултета“ трябва да разполагат с две мини футболни игрища – едно с размери 42 на 22 метра и второ с размери 22 на 11 метра. Терените трябва да бъдат оборудвани със синтетична тревна настилка, която да отговаря на стандартите на ФИФА. Предвидено е изграждането и на специален дренаж. Към терените се предвижда да се изгради и стационарна трибуна за около 180 седящи места. Двете игрища за мини футбол ще разполагат с мрежи и два LED прожектора.

Игрищата трябва да се изградят на пустеещи терени, бивши спортни площадки, които в момента са превърнати в нерегламентирани сметища. Бъдещите футболни игрища ще са в непосредствена близост със 75 Основно училище „Тодор Каблешков“, находящо се на бул. „Възскресение“ 151.

Изборът на изпълнител на строителството на двете игрища за мини футбол ще стане на основание „икономически най-изгодна оферта“, става ясно още от заповед на кмета на „Красно село“ Иван Чакъров, който ръководи районната администрация от 2007 г., когато печели изборите като кандидат на ГЕРБ.

Източник: БГНЕС

Коментари