Обновеният зоопарк в Плевен отвори врати


 Кметът проф. Димитър Стойков и неговият екип посетиха плевенския зоопарк в първия ден от отварянето му след ремонт. Те разгледаха изцяло обновената клетка на мечките Миладин и Виктория, които със съдействието на фондация  „Четири лапи” се завърнаха от Добричкия зоопарк, където живееха по време на ремонтните дейности.

IMG 0222Четириногите бяха още сънливи след поставените упойки за пътуването, което обаче не им попречи да се наслаждават на облагородената обстановка и да побързат да се потопят в изкуственото езерце.

Ремонтът на клетката се осъществи по проект на Община Плевен на стойност 70 хил. лв, одобрен от Министерството на околната среда и водите. Извършено беше възстановяване на подпорната стена и настилката. Направено  е допълнително затревяване и изкуствено укритие за мечките. Реконструкцията гарантира изпълнението на всички изисквания на Европейския съюз за отглеждане на животни в зоопаркови условия.
Плевенският зоопарк, разположен в парк „Кайлъка”, е един от малкото в страната, притежаващ лиценз и с единствената амбулатория с най-висока категория – първа.

Коментари