ОБНОВЕНА! Ромското гето на Балабански завой продължава да тормози троянски квартал! Утре Нова ТВ ще покаже НА ЖИВО какъв е проблемът с ромите! Призоваваме към търпимост…


Сагата с ромското гето на Балабански завой продължава и днес. Вече почти две година живущите в квартала се опитват да се справят с проблемите, които създава гетото. Припомняме, че почти 300 души се включиха в подписка през 2017 година, която имаше за цел, властта да вземе мерки спрямо своеволията, които правят ромите, а именно:

Ежедневно се горят жици и въздухът е изпълнен с непоносима миризма, глутниците от кучета се разхождат в целия квартал (през месец юни 2016 г. е ухапана възрастна жена), конете, козите и кравите се разхождат свободно по улиците, дворовете и градините на живущите, силната чалга музика ехти в целия квартал и затова живеещите в близост са принудени да се затварят в къщите и апартаментите си.

Новозаселилите се роми започват да превземат и до скоро празната поляна непосредствено преди завоя.
Има и други последици от това съжителство. Боклукът и животинските екскременти са навсякъде по улиците и поляните, кофите за смет са ежедневно преравяни – само по себе си това не е проблем, ако не остават боклуци около кофите. 

Многократно TroyanPress писа по темата през 2017 година, но без никакъв резултат… Никакви адекватни мерки не бяха взети от компетентните органи.

Утре (14 януари) жители от квартала излизат пред камерата на НОВА ТВ, за да споделят в национален ефир за проблемите, които създава това гето – затова, че живеем в България и законите са за всички! Говорител на групата недоволни троянци ще бъде председателят на групата общински съветници от коалиция „Избор за Троян“ Николай Тодоров.

Ново строителство в гетото на Балабанския завой в Троян?!

Ромското гето тормози троянски квартал

Община Троян два месеца мълчи по проблема с гетото

Коментари