Областният управител приветства осмокласници от Езиковата на изложбата им „Със слово и четка”


Областният управител Ирина Митева приветства осмокласници от ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” при откриването на изложбата им „Със слово и четка” във фоайето на Областна администрация. Децата от 8а, 8б и 8е клас представиха проект за творчество по идея на преподавателите си Радина Попова и Тони Христов.

Ирина Митева
Ирина Митева

Запазете онзи дух, с който Езиковата е известна и така, както вие сте го поели от завършващите, развивайте го и го предайте на тези, който идват след вас. Благодаря ви, че изпълнихте с творчеството си това пространство и знайте, че очакваме бъдещите ви проекти и сме готови с удоволствие отново да бъдем домакини, каза в обръщението си Митева.

Този проект бе възложен на възпитаниците на училището, за да приемат те предизвикателството на свободата – свободата да бъдеш креативен, вдъхновен и вдъхновяващ, да бъдеш смел да прекрачваш отвъд границите на познатото.  Предизвикателството да се сплетат в едно силата на думите и красотата на изобразителното изкуство, обясниха авторите на идеята.

С тази си задача нашият учител Радина Попова само доказа често изричаното от нея „Понякога трябва да излезем от зоната на комфорта”. Ние не сме затворени само в класните стаи – училището и ученето имат много измерения, ние сме там, на хълма, и за да творим, експериментирайки и така да изграждаме личностите си, споделиха учениците и поясниха, че задачата им е била да създадат свои художествени версии върху познати литературни заглавия, върху теми от произведения, които се изучават в учебната програма и които обичат. Затова и представиха авторски материали, създадени с въображение и любов.

По време на представянето на творческия проект прозвучаха изпълнения и Кремена Балабанова „Реката се влива в теб“, стихотворението „Потомка” на Джоана Кънчева, стихотворението „Тихият пролетен дъжд” на Ангел Ангелов, „Звезден концерт” на Дона Колева, вариацията „Преди да се родя” на Георги Любенов , „Очарователен ритъм“ от Гершуин, представен от Кремена Балабанова и Елеонора Николова.

Коментари