Областният управител на Ловеч каза „ДА“


Областният управител Ваня Събчева, която оглавява и Областния щаб по здравеопазване, даде съгласие за провеждане на инициатива по проект „Популяризиране на традиционните храни и рецепти на територията на МИГ – Троян, Априлци, Угърчин и МИГ Бяла Слатина“. От искането на Местната инициативна група в област Ловеч става ясно, че събитията ще се проведат в дните 5 септември – в Априлци, 19 септември – в Орешак и 3 октомври в Угърчин, като организаторите вече са съгласували програмата си с РЗИ и областната дирекция на БАБХ.

Предприемане на необходимите противоепидемични мерки и действия, съгласно издадените заповеди на Министъра на здравеопазването, с цел осигуряване на безопасността на всички участници и посетители на организираните фестивали, и създаване на организация за спазването им и контрол за тяхното изпълнение съвместно с институциите, изисква областният управител.

На фестивалите ще бъдат представени и дегустирани традиционни местни храни, приготвени от местни кулинари, а дегустацията ще бъде предоставяна безплатно на гостите и участниците в съдове за еднократна употреба. Предвижда се още за участие да бъдат поканени занаятчии и фолклорни изпълнители, които да обогатят програмата.

За осигуряване на безопасност ще бъдат обособени вход и изход за движение в една посока, спазване на дистанция от 1,5 м.

Коментари