Нов удар за Баневи – служителка ги окраде и лапна „Каваци“, „Смокиня“ и дискотеката в Созопол с фалшиви договори и бодигардове


Нов удар понесе семейството на Николай Банев, този път от дългогодишната си служителка в неговите структури Зорница Ангелова Илиева.

Перхидролената напориста дама е заграбила собствеността на фирмата на Банев „Хелио турс“ на курорта Каваци, делът от курорта „Смокиня“ и дискотеката в Созопол. Това съобщиха пред ПИК служители на курортите, които не били допуснати до работните си места.

Зорница Илиева се е възползвала от това, че за кратко е заемала поста изпълнителен директор на курорта „Каваци“ през май и юни миналата година, след което е била отстранена от длъжността заради несправяне с работата. Точната дата на уволнението ѝ е 16 юни 2016 г.

Това обаче я е насърчило да направи план за заграбването на имотите на Баневи по южното Черноморие, като със задна дата е сключила договори с нова охранителна фирма – „ВТА Секюрити“, влизащи в сила от 1 януари 2017 г., след като отдавна вече е отстранена от длъжността. Охранителната фирма е бургаска със собственик Николай Мечков.

Юристите на Баневи са установили, че Илиева е сключвала договори с фирми фантоми и фалшиви подписи, организирайки сама учредителни събрания, за да прехвърли собствеността на черноморските курорти и дискотеката в Созопол. Когато служителите на „Хелио турс“ отиват на работните си места на Каваци, откриват на пропуски разрушена рецепция, сменени ключалки, табелата на новата охранителна фирма „ВТА Секюрити“ и техни охранители, които не ги допускат до курорта. Самоуправството в Каваци е станало на 15 март.

Същото е и положението в дискотеката на Баневи в Созопол, където има дългогодишен наемател. В неговите офиси в София пък се появява приближеното от лятото на миналата година лице на Илиева – Цветомир Георгиев Иванов, който се представя за бизнесмен с позиции в Австрия. Според запознати изпадналата в интимни зависимости Илиева действа именно под диктовката на Иванов.

Зорница Илиева не бе открита за коментар от ПИК, тъй като известните ѝ телефони са били служебни, заплащали са се от фирмата на Баневи и са били спрени заради прекратените отношения между нея и работодателите ѝ.

Баневи са сезирали прокуратурата за незаконното нахлуване в имотите им и очакват бързата намеса на обвинението и на органите на реда. Те подозират, че в схемата по фалшифицирането на документите са замесени и други служители на фирмите на семейството и се надяват ролята им да бъде изяснена от правозащитните и правоохранителните органи.

Източник: pik.bg

Коментари