Новото ОФ в парламента връща милиарди на босовете Божков и Цветан Василев в унисон с Радев – адвокатите на мутрите в НС спират скандално разследвания и конфискации за над 3 млрд. лв.!


В късните следобедни часове на понеделник – 26 април, престъпните босове и олигарсите, стоящи зад новите партии в Народното събрание извадиха на показ основната им цел – прекратяване на наказателните производства, които се водят срещу тях чрез закриване на водещите разследванията институции.

Тихомълком бе обявено второ поредно заседание в рамките само на два дни на Комисията по правни въпроси на парламента, чиито председател адвокат Радостин Василев се оказа „специалист“ по спортно право.

В сряда следобед трябва да се обсъждат скандалните лобистки поправки в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, внесени от Христо Иванов и Атанас Атанасов от ДеБъ и от Николай Хаджигенов от „Мутрите“. Текстовете предвиждат ликвидиране на Специализирания наказателен съд и Специализираната прокуратура, както и прекратяване на делата, които Антикорупционната комисия води срещу престъпни босове, олигарси и политици за конфискация на имущество и парични средства с недоказан произход. Общо за над 3 милиарда лева в полза на държавата!

Става дума за над 700 искови производства на КПКОНПИ пред първа, въззивна и касационна инстанция, водени срещу над 1600 лица. 
Предложените промени ще имат директен ефект по отношение образувани производства и водени дела, срещу проверявани и свързаните с тях физически и юридически лица, например:

Цветан Василев – около 2 милиарда;
Баневи – около 140 милиона;
Иво Прокопиев – около 200 млн.лв.;
Арабаджиеви – около 350 милиона лв.;
Миньо Стайков – около 130 млн. лв.;
Васил Божков – около 200 милиона;

Действията на политическите скакалци в парламента са безпрецедентни. Законодателната практика почти не познава толкова агресивно прокарване на лобистки изменения, без провеждането на обществен дебат. Свикването на две заседания на парламентарна комисия в два поредни дни само по себе си показва, че задачата на 45-то Народно събрание изобщо не е било съставянето на стабилно правителство, а единствено ликвидиране на възможността държавата да преследва олигарсите и мутрите на прехода.

Важна роля в този план се пада и на президента Румен Радев, който в събота призна, че умишлено ще протака връчването на мандати за съставяне на правителство, за да можел парламента да приеме „важни“ законодателни промени. Така Радев сам разясни какво визира с призива си „Мутри вън!“, а именно: вън мутрите от затвора!

Преките последици, ако тези законови изменения бъдат приети, ще се изразява в пълната амнистия на босове като Васил Божков – „Черепа“, Цветан Василев, братята Пламен и Атанас Бобокови, Ветко и Маринела Арабаджиеви, Миню Стайков, Евгения и Николай Баневи, Митьо Очите, както и членовете на десетки организирани престъпни групи за рекет, изнудвания, телефонни измами, наркотрафик и проституция.

Всичките те са разследвани от спецпрокурорите, съдени от спецсъдии, а недоказаните им милиони са запорирани от КПКОНПИ. Публично известно е, че в голямата си част, законодателните предложения са писани от адвокатите на повечето от изброените. Същите олигарси и босове, стоящите зад миналогодишния опит за метеж, осигуриха и влизането в парламента на „новите партии“.

Прокарването на скандалните поправки са начинът, по който пък политическите скакалци следва да се отблагодарят на спонсорите, предоставили скрито финансиране за предизборните кампании – тази, която отмина и за тази, която скоро ще стартира.

На заседанието на Правната комисия в сряда ще стане ясно и кои са конкретните участници в „Коалицията на мафията“. Защото всеки парламентарист, който подкрепи скандалните поправки, гласува за амнистия на престъпните босове, които в последните години инвестираха десетки милиони за ликвидиране на разследващите ги институции.

Пълният синхрон в действията на Румен Радев и „новите партии“ в парламента, освен обслужване на олигархичните интереси има и още едно измерение – те представляват скрития отговор на руската разузнавателна машина срещу действията на българските правоохранителни институции по разкриването и изгонването от страната на осем руски шпиони. Наред с българските олигарси, Москва също има интерес специализираното правосъдие да не функционира, тъй като това ще осигури възможността за възстановяване на руската агентурна мрежа в България.

Скандалните поправки, чиито приносители се явяват Христо Иванов, Атанас Атанасов, Николай Хаджигенов и други от политическите скакалци в Народното събрание, едва ли ще останат без остра реакция от страна на европейските и американски партньори на страната.

От една страна – институциите, превърнати в мишени на олигархията, бяха създадени по препоръки на Европейския съюз, а от друга страна – същите институции доказаха за краткия период на своето функциониране, че постигат невиждани досега резултати и партнират успешно с чуждестранни партньори по разкриването на международни престъпни групи.

Картите вече са свалени, видно е, че мафията няма да се спре пред нищо, за да спаси себе си. Ходовете им са предвидими и са на показ.

Остава да се разбере само – колко от депутатите на мъртвородения парламент са заложници на задкулисието в лицето на Божков и отрядите на ГРУ…

Източник: PIK.BG

Коментари