Нови почетни позиции за троянските джудисти


През последния уикенд на февруари се проведе Държавния Личен Шампионат по джудо за мъже и жени до 23 години, където нашият клуб взе участие с две жени – Изабела Христова (кат 57 кг.) и Десислава Цонева (кат.63 кг.), които отново се представиха на ниво. В компанията на близо 100 участнички при жените, двете ни представителки се представиха блестящо като доминираха над всичките си опонентки и достигнаха финалите в своите категории. Там Изабела за пореден път тази година се окичи с титлата шампион на България сле четири победи, а шансът отново изневери на Деси. Във финалалната среща тя допусна грешка, за която не и достигна време да поправи. Така се наложи  Десислава да се задоволи със сребърния медал и вицешампионската титла за 2016г.

IMG_3283През втория ден, когато среща си дадоха 378 от наѝ-малките джудисти на страната, нашият клуб отново не остана незабелязан. В най-многобройната категория 34кг. при момчетата, където участие взеха 52 състезатели, нашият Стефан Митев показа изключителна воля за победа и след шест поредни победи стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, с което направи изключително добро впечатление на всички специалисти в залата. Въпреки крехката си възраст, той даде заявка за по-големи бъдещи успехи.

Единственото момиче, представящо Троян в дебюта си на състезание от такъв ранг – Деница Георгиева (кат 28 кг.) също показа воля и въпреки малкия си състезателен опит, успя да се пребори за бронзовото отличие в своята категория.

Останалите ни трима състезатели при момчетата след завоюваните няколко победи последваха загуби, а с това и отпаднаха от медалит. Те обаче също дадоха добра заявка за в бъдеще, имайки в предвид малката си възраст.

С тази надпревара нашият клуб завърши участието си в Държавните Шампионати на България по джудо, а рекапитулацията е следната: 8 шампионски титли на България, 6 сребърни отличия и 3 бронзови медала.

Николай Матев

Коментари