Нова доза положителни емоции с Николай Матев и възпитаниците му


Само седмица след отличното представяне на кадетите ни в Държавния шампионат по джудо, от който излъчихме трима шампиони на България, този уикенд по-големите ни състезатели показаха възможностите в ДЛОШ по самбо, който се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ – София.

В надпреварата клуба ни представи две девойки – Изабела Христова (60 кг) и Десислава Цонева (68 кг). При младежите имахме един представител – Мирослав Калистерски (68 кг). След фалстарт през първия ден (в събота се бориха юношите и девойките до 18 год.), където след две победи в групата, на полуфинала Изабела допусна тактическа грешка и буквално подари срещата. Все пак опонентката на нашето момиче стигна до финала, извеждайки я до третото място в категория 56кг.

В неделя, когато медалите си разпределяха младежите и девойките до 20 г., денят бе по – успешен за нас, поради направения разбор, касаещ представянето на Изабела през деня, и акцентирането върху грешката и в полуфинала. Нещата си дойдоха на място и тя показа, че е наѝ-добрата в България в тази възраст, завоювайки златния медал в кат.60 кг. Не напразно е бронзова медалистка от Европейското и Световното първенство през 2015. Малко по – късно след това същото направи и Десислава, която с безапелационните си победи на тепиха даде заявка за още по – големи успехи в бъдеще.

Малко не достигна на Мирослав Калистерски за златно отличие. След неприятния жребий, който му се падна, той изигра три изключително тежки и оспорвани срещи, за да стигне до финала, където след пет минути равностойна борба, беше наказан за стъпване извън зоната на тепиха, заради което и загуби схватката.

Въпреки допусната грешка и загубения финал, не можем да не сме доволни от представянето на нашите състезатели : ,трима участници две шампионски и една вицешампионска титли, както и бронзов медал от надпреварата при девойките до 18 г.

След приключване на състезанието се проведе и треньорски съвет, на който се определи и разширения състав за предстоящото през април Европейско първенство в Тулуза, Франция. Радващото за нас е, че и тримата ни възпитаници попаднаха в състава. Единственото неприятно е, че клубовете сами трябва да поемат разходите на състезателите си за тази надпревара – нещо, което е почти непосилно в началото на състезателната година.

Николай Матев 

Коментари