Николай Нанков ще е водач на листата на ГЕРБ в Ловеч


Водачите на листите на ГЕРБ вече са утвърдени, съобщиха неофициални източници. До дни, или буквално до часове, предстои да бъдат официално обявени.  Впечатление прави, че почти всички министри от настоящия кабинет повеждат в регионите, но има и няколко изненади.

В Бургас първото място е за коалиционния партньор от „Гергьовден“. Почетният председател на партията Любен Дилов-син бе утвърден за Втори МИР. В Благоевград отборът на ГЕРБ ще поведе бившият вътрешен министър Младен Маринов, който ще има тежката задача да обедини структурата, която е сериозно разцепена след неуспешния местен вот.

Бившият министър на икономиката Делян Добрев се завръща в ГЕРБ и ще е на първо място в листата в Хасково.

Премиерът Бойко Борисов ще води в лидерския 25 МИР в София и Пловдив. Томислав Дончев ще е в 23 МИР София, здравният министър проф.Костадин Ангелов – във Варна и Велико Търново, Красен Кралев – в Русе, Екатерина Захариева – в Пазарджик, Петя Аврамова – във Враца. Социалният министър Деница Сачева ще е на първо място в Добрич, Николай Нанков ще води в родния си Ловеч, Десислава Танева – в Сливен, а в Стара Загора първото място ще е за образователния министър Красимир Вълчев

Силистра ще бъде поверена на председателят на парламентарната комисия по образование Милена Дамянова. В Смолян – Даниела Дариткова, в Кърджали – Цвета Караянчева, София Област – Николина Ангелкова, а в Перник – Кирил Ананиев.

Коментари