Неправоспособен водач, шофирал след употреба на алкохол е осъден, след одобрено споразумение с Районна прокуратура – Троян


На  осем месеца лишаване от свобода при общ режим и глоба 250 лева в полза на държавата е осъден неправоспособен водач, шофирал след употреба на алкохол. Наказанието е наложено по одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Троян.

Минко Н. се призна за виновен за това, че на 20.03.2016 г. около 15.45 часа, в гр. Троян,    управлявал лек автомобил “Фиат Стило”,   с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда – 1.97 на хиляда,  установено по надлежен ред, след като е бил осъден с определение, влязло в сила на 12.10.2015 г., за същото деяние –  престъпление по чл.343б ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

Мъжът се призна за виновен и за това, че по същото време  е управлявал автомобила  в едногодишен срок от наказването му по административен ред, за управление на МПС без съответното свидетелство за управление –  престъпление по чл. 343в, ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментари