Нека се случи най-доброто за България и българите по света и у нас!


Интервю с Красимира Пъдешка-Аманфо- кандидат за народен представител от ПП „Републиканци за България“ от 11 МИР- Ловеч

– Г-жо Коларова, Вие живеете от години в Германия и имате успешен бизнес. Защо решихте да влезете в политиката и да се кандидатирате за народен представител?

С обръщението си към мен, със старото ми фамилно име, ме връщате години назад, когато беше силното, невероятно, свободно  време на местната телевизия, за която отдадох частица от сърцето си и 14 години от живота си. Благодаря! Всъщност там се запознахме и с Вас. Подсещате ме и за този период, когато основах и водех клуб „Млад журналист“ и Вие бяхте един от учениците ми там. Радвам се много, когато ви виждам активни и действащи.

Та…Да си дойдем на думата, както му казват по нашенски…

7 години вече съм в Германия.  Понякога ми се струват като 107 години, понякога като 7 месеца.

Помня, че малко след внезапното ми заминаване за Германия, дадох пак едно интервю за Вас, за което разбрах, че е абсолютен фаворит по четения и споделяния. Всъщност това е силата на новите медии – социалните мрежи. Тогава казах нещо, от което не се отмятам, че „Германия за една година ми даде повече от България за 40“.  Различното от началото и сега  е,  че вече 4 години имам свой собствен фризьорски салон. Това не беше лесно, защото в Германия се искат много документи, дипломи, учене, изпити, за да имам разрешение за започване на собствен бизнес. Друго ново за тези години е, че работя за немска и швейцарска посредническа фирма за осигуряване на работа на българи в Германия, Австрия и Швейцария в гастрономията  и като медицински персонал. Този бизнес е засегнат сериозно от пандемията,  но успях да съдействам на много българи за нов живот, ново начало! Тази работа е била винаги много стресова и взимаща енергията ми, докато фризьорството е обратното – само положителни емоции, красота и усмивки. Още новости за тези 7 години – успях да организирам за първи път и вече за пореден Секционна избирателна комисия в града, където живея в Германия и така се спестяват стотици километри на мои сънародници, идващи да гласуват. От 2015  година съм член на Международна група изборни доброволци по света. За тези години организирах много събития, свързани с България. Например, всяка година местният свещеник отец Сергий, който открих и му предложих идеята си,  хвърля кръста във водите на Боденското езеро на Богоявление. Събират се стотици българи, живеещи в четири държави – Германия,  Швейцария, Австрия и Лихтенщайн. Страхотно чувство е!

На Богоявление на Боденското езеро, Германия

И още няколко неща са „любовите“ ми – журналистиката и цигулката. Периодично пускам новини за български национални медии и съм администратор на доста български, троянски, регионални или световни групи във Фейсбук. А цигулката – тя чака времето си. Упражнявам се често /14 години свирих в България /, а сега малката ми дъщеря вече втора година свири на цигулка. Понякога свирим и дуети и се надявам , когато пандемията отмине, да имам възможността да свиря в местен струнен оркестър. Това ще е още една сбъдната мечта!

И идва отговорът на въпроса Ви – реших да вляза в политиката, защото вече се чувствам готова, свободна, уверена, знаеща, можеща и силна. Като жена и майка, сетивата са още по-силни. Казах си, че сега е моментът за началото на нещо ново. Усетих, че това е партията, с която сме едно – партия с професионалисти в областите си, премерени и искрени в думите си, с поглед напред във времето, образовани, достойно представящи родината си навсякъде по света и с добри помисли и идеи за хората.

– Как Германия помогна на хората за справяне с COVID пандемията и според Вас мерките, които бяха взети от българското правителство, адекватни ли са?

И Германия, и България, както и всички държави и хора са в продължаващ шок от неизвестното и страх от това, което се случва. Всички се опитват да търсят решения и да, понякога грешат. Няма място за сравнение между двете страни! Да вземем пример с обезщетенията, с помощите, с компенсациите на засегнати от масовите затваряния. Имах моменти, в които се сърдех на Меркел, която много харесвам. Уважавам жените в политиката. Искам в България да има доверие към управниците и търпение от страна на хората. Взаимно да бъде! Доверието, което получавам и давам усетих сред „Републиканци за България”.

– Защо избрахте ПП „Републиканци за България”, а не ГЕРБ?

Странно защо точно така задавате въпроса! Ще ти отговоря с въпрос: „Защо избра точно тази жена за съпруга, а не някоя друга?“

Kогато нещо го правиш със сърце и душа, се отдаваш и доверяваш.

Прочетох доста преди да кажа „да“. За хората, които са в ръководството на партията и разбрах  как са се изграждали и утвърдили в делата си. Вярвам , че така ще градят и новия проект „Републиканци за България“. Много от хората в партията са успели хора в България и в чужбина, аз също съм вече с голям опит и имаме общо начало и път.

Всеки ден откривам и много общи идеи с програмата на „Републиканци за България”. Значи, правилно съм избрала!

– Като страничен наблюдател, каква е Вашата оценка за народните представители от мандат 2017-2021 година? Мислите ли, че те работеха достатъчно за развитието на област  Ловеч?

Може и да са работили достатъчно, но не са го показвали. Как хората да знаят какво са направили, ако няма постоянна информация? Има толкова  много лесни, безплатни и модерни начини за комуникация и обратна връзка  с избирателите  – пример са социалните мрежи, включванията на живо и т.н., но не се прави това. Само преди дни инициирахме и организирахме с Велина Генчева, която също е в листата кандидат-депутати за Ловешка област, онлайн среща на тема „Българите в чужбина-проблеми, идеи, препоръки“. Аз бях модератор. Получи се изключително конструктивен диалог. Гости ни бяха българи, живеещи в Чикаго, Лас Вегас, Франция , Германия и Холандия, които споделиха своите идеи, инициативи , проблеми. Самите те изявиха желание да продължат осъществяването на такива срещи. Да, ще го правим, полезни са. Подкрепиха ни лично председателят на партията Цветан Цветанов, заедно със зам.-председателя Павел Вълнев, но поради технически проблем не можаха да се включат. Комуникацията и обратната връзка с избраните не трябва да се забравя, а избраните я забравят след като ги изберат.

-Кои са качествата, с които кандидатите на ПП „Републиканци за България“ се отличават от другите?

Ще съм кратка и точна тук. Качествата, с които кандидатите на ПП „Републиканци за България“ се отличават от другите са знания, опит, натрупан в България и чужбина, далновидност, поглед към бъдещето, грижа за хората и проблемите им, реализъм, ентусиазъм, прагматизъм,  възпитание и свобода.

– Към какъв резултат се стремите за област Ловеч?

Ние сме един отбор. Аз го усещам така. Такава ми е и личната кампания – отборна. Затова и призовавам всички българи по света и у нас да гласуват с 21.

21-ви век. 21-ва година. 21-ви номер.

2021-ва ще е годината на номер 21 ПП „Републиканци за България“!

– Защо хората трябва да гласуват за ПП „Републиканци за България“ на Парламентарни избори 2021 на 4 април?

Защото разумът трябва да надделее.

Защото България е на последно място по икономически и други показатели от страните в ЕС.

Защото не трябва да се чувства страх и срам от управници.

Защото трябва да се мисли не само ден за ден, а с години напред.

Защото искам децата на децата ни да са горди българи.

Защото искам да остарея спокойно в старините си.

Защото….

Защото!!

Нека се случи най-доброто за България и българите по света и у нас!

P.s. Използвам възможността да изкажа своите искрени, топли, прегръщащи благодарности към всички, които ме/ни подкрепят, към всички,  които ме/ни критикуват, към близките ми, които безкрайно обичам, към Цветан Цветанов, Павел Вълнев и Виктор Таслаков за огромната  подкрепа и доверие. Заедно посадихме дърво.

Плодородно дърво.

Ще расте голямо, велико и мощно, с дълбоки корени.

Това е ПП „Републиканци за България“!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари