Невероятен Владимир Илиев спечели бронз на Европейското първенство по биатлон


123Сезонът в биатлона е на приключване, но страстите тепърва ще се увеличават. Причината е само една – Владимир Илиев. Роденият в Троян състезател завоюва бронзовия медал в последния ден на тазгодишното Европейско първенство. Състезанието, на което Владо завърши трети, се проведе в руския зимен център ТЮМЕН. Преди третата стрелба биатлонистът ни беше на върха, но грешките го смъкнаха до третата позиция. След петото място в смесената ни щафета, Владимир достигна до жадувания медал.

Бегово беше първи, но двете грешки, които направи в хода на състезанието, го отдалечиха от първото място. С много труд и борбеност, Владимир стъпи на почетната стълбичка, прославяйки Троян по света. Въпреки факта, че на Европейското не участваха всички най-добри състезатели в този спорт, успехът на троянеца е огромен.

Състезанието бе спечелено от германския състезател Флориан Граф, плътно следван от чеха Ярослав Соукуп и нашия Владимир, който бе едва на 8,5 секунди от лидера, въпреки че имаше грешка повече от двамата биатлонисти, завършили преди него в крайното класиране.

Това бе последната дисциплина от тазгодишното първенство, а именно тя ни зарадва най-много. Браво, Владо!

Калоян Кюркчиев

Коментари