На 24-ти май 2018 г. в гр.Тетевен се проведе Детски национален турнир по футбол за ,,Купата на Кмета“ и Футбол на малки врати


На 24-ти май 2018 г. се проведе Детски национален турнир по футбол за ,,Купата на Кмета“ на стадион ,,Г. Бенковски“ град Тетевен, който се провежда за трети пореден път под мотото ,,Ако не бях дошъл в Тетевен и аз щях да бъда чужденец на майка България“. Д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен откри турнира и с радост посрещна децата, които нямаха търпение да започнат играта. На турнира присъстваха г-н Герасим Конзолов – кмет на гр.Радовиш, Република Македония и неговата делегация, г-н Свилен Русинов – зам.-кмет на Тетевен, Петър Хубчев – треньор на националния отбор по футбол и носител на бронзов медал от Световното първенство по футбол в САЩ 1994 г., заслужилият майстор на спорта и носител на сребърен Орден на труда Иван Зафиров и Илиян Стоянов – бивш национален състезател по футбол и понастоящем собственик на футболна школа за откриване на млади таланти в Япония.

В първото издание на турнира участваха 5 отбора, но при засилен интерес тази година участваха 8 отбора: ,,ЦСКА“ София, ,,Ботев“ Враца, ,,Етър“ Велико Търново, ,,Литекс“ Ловеч, ,,Локомотив“ Горна Оряховица, ,,Бенковски“ Тетевен, ,,Национал“ София, ,,Славия“ София. Първото почетно място спечелиха децата от отбор ,,ЦСКА“ София, второ място спечели ,,Етър“ Велико Търново, а на трето място – ,,Литекс“ Ловеч. Д-р Мадлена Бояджиева връчи грамоти, медали и статуетки на всички отбори. С оглед големия интерес, който предизвиква този турнир, от следващата година има идея да се покани да участват и отбори от чужбина.

В същия ден се проведе и Футбол на малки врати на спортен комплекс ,,Горни край“ гр.Тетевен между представителни отбори на община Тетевен и ВВВУ – Долна Митрополия. На събитието присъстваха д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Тетевен и г-н Борис Врабевски – зам.-кмет на Тетевен. Проливният дъжд не попречи на отборите да се забавляват и да изиграят една приятна спортменска игра.

Коментари