Национален фолклорен събор Ритъмът на България- за 4-ти път в Ловеч!


Голямото фолклорно събитие включено в Културния календар на Община Ловеч, а организатори отново са Организаторите на събора – НЧ „Бяла Анаста 2016“  Ловеч, НЧ „ Напредък 1920 г.“ С. Баховица и Модна къща Перлита.

Тази година програмата ще е двудневна: на  27-28.09. 2019 в двора на Казармата.

Съборът ще започне с голям концерт на Гуна Иванова и ФФ Балкански огън при НЧ Бяла Анаста 2016 в петъчната вечер на 27.09 от 19.00 ч. След концерта публиката ще има възможност да поиграе хора на открито на поляната в Двора на казармата около голям огън – също като едно време на село на мегдана.

Съботния ден е отреден на изпълненията на участници в събора от цялата страна. Все повече състави изявяват желание да участват в Ловешкия събор – 40 фолклорни формации за песни и танци са заявили участие тази година. Регламентът на събора определя участие на състави, без индивидуални изпълнители, за да има възможност за изява на по-голям брой участници. Съборът отново е без конкурсен характер. Амбицията на организаторите е в следващите издания да се развие и още едно направление – конкурс.

Вечерта в събота традиционно ще има надиграване на представители на танцовите формации-участници.

Официалното закриване на събора , връчване на Грамоти на всички участници и Концерт на гост-изпълнителя Христо Косашки  е от 18.00 часа.  По традиция съборът ще завърши с голямо общо хоро на гости, публика и изпълнители. Входът за публиката е свободен.

Поканата към всички гости на събора-любители на българския фолклор от цяла България и ловчалии, като символични домакини на събора, е по възможност да бъдат облечени в народни носии  или елементи от носията. За гостите и изпълнителите се предвиждат хоротеки, забавни игри, демонстрации, през целия ден – всеки да се хване на хорото  в общото веселие.

Да направим най-голямото хоро в Ловеч! Ловчалии – нека да покажем, колко сме много, колко обичаме българския фолклор! Малки и големи в народни носии да се хванем на хорото!

Сборен пункт: 27.09.2019 г, 19.00 часа в Двора на казармата в Ритъма на България два дни веселба, песни и танци!

Телевизия Европа и ТВ Зетра ще отразят провеждането на събора.

Официална програма:

27.09.2019

• 19:00ч. Откриване

 • 19:30ч. Концерт на Гуна Иванова и НЧ Бяла Анаста 2016  

• 21:00 ч. Хоротека

28.09.2019        

 • 10:00 ч. – 17:30ч. Изпълнения на участниците в събора

• 17:30ч. Надиграване

 • 18:00ч. Концерт на Христо Косашки и НЧ Бяла Анаста 2016    

   ВХОД СВОБОДЕН

Коментари