Насладете се на умната кола за двама


Smart City Coupe е градски автомобил на компанията Smart. Пуснат е на пазара през  октомври 1998 г. и се продава до януари 2004 г. Оборудван е с 3-цилиндров бензинов двигател с работен обем от 599 кубика, разположен напречно в задната част на колата. Производството започва с два модела – единият е с мощност на двигателя 33 кВт/45 л.с., а другият е с мощност 40 кВт/55 л.с. В началото на 1999 година се появява нова модификация. Тя е наречена Passion – Страст. Моделът е с 40 кВт/55 л.с. двигател, климатик, фарове против мъгла, капсула за  безопасност tridion със сребърен цвят.

През целия период на производство на този малък кокетен градски автомобил има няколко вида двигатели за Smart City Coupe. Наред с 3-цилиндровия базов с обем от 599 кубически сантиметра има и по-мощни модели – от 55 л.с. 41 кВт, 61 л.с. 45 кВт, 71 л.с. 52 кВт. В края на 1999 г. се появява дизелов Smart City Coupe с работен обем на двигателя от 799 кубически сантиметра. Това е най-малкият в света дизелов двигател със система Common-Rail – 41 л.с. 30 кВт. През 2002 г. се появяват 3 двигателя с работен обем от 699 см³ – 50 л.с. 37 кВт, 61 л.с. 45 кВт и 75 л.с. 55 кВт. В 2003 г. двигателят с обем от 599 см³ е спрян от производство, като за всички модели на марката се въвежда впръскване на гориво и турбокомпресор.

За симпатичния малък градски автомобил рядно се налага да търсите резервни части, но в случай на нужда можете да намерите нужната в част в AvtoChastiOnline24.bg на супер изгодни цени.

Smart City Coupe е оборудван с 6-степенна роботизирана скоростна кутия Softouch и електрически съединител. Има както автоматичен, така и ръчен режим чрез местене на скоростния лост напред-назад. Освен това скоростите е възможно да се сменят и чрез специално копче, разположено на волана.

Smart City Coupe автомобилът е разработен по стандартите за безопасност на компанията Mercedes-Benz и включва следните елементи в структурата си – две предни въздушни възглавници, опция за две странични въздушни възглавници, сгъваема кормилна колона, Sandwich платформа, клетка за безопасност tridion, седалки с интегрирани предпазни колани, колан заключваща система, електронно разпределение на спирачното усилие (EBD). Резервоарът за гориво се намира под пода на колата. Това гарантира безопасност при удар отзад. Също така малка дължина на превозното средство гарантира, че при удар едно от смарт колелата поема и разпределя енергията на удара.

Купето на Smart City Coupe е 2-местен. Обемът на багажника е 150-литров. Всички Smart City Coupe модели са оборудвани с електрическа система за отваряне и затваряне на стъклата, радио система, централно заключване. Интериорът може да бъде с различни цветове и материали. От март 1999 г. към стандартното оборудване се добавят редица полезни елемети, които днес вече са задължителни за един автомобил. Сред тях е и багажник за велосипеди.

Коментари