Народният представител Иван Миховски посрещна ирански бизнесмени в Троян


Народният представител от ГЕРБ-Ловеч Иван Миховски посрещна търговска бизнес делегация от Иран. В динамичната програмата за посещението в Троян бяха предвидени срещи в мебелно предприятие, машиностроително производство и в Института по планинско животновъдство и земеделие.

Миховски заведе гостите си в „Рико Стил“, където те се запознаха с производството и разговаряха със собственика Христо Йовчевски. Иранските бизнесмени бяха силно впечатлени от роботизацията на технологичните операции и проявиха интерес към съвместни бизнес инициативи. По-късно посетиха и възроденото предприятие „Елпром – Троян“, което в миналото е имало стабилен пазар на електромоторите си в Иран. Гостите се запознаха и с работата на Института по планинско животновъдство и земеделие.

Иранската делегация бе водена от Айатолах Ахмади, заместник-председател на Иранската палата на търговията, индустрията и мините на провинция Чахармахал и Бахтиария. Той благодари на Миховски за гостоприемството и сподели, че основни сектори от взаимен интерес са земеделие, морски продукти, животновъдство, бяла техника, лекарства, туризъм, машиностроене, мебелно производство. Преди ден делегацията е провела среща и с 30 български фирми в София по време на двустранна среща между ръководството на БТПП и Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и земеделието.

„Всяка възможност за увеличаване на бизнесконтактите на троянските работодатели е важна за мен, а по думите им важна и полезна и за тях самите. Разговорите между иранските предприемачи и троянските им колеги бяха ползотворни и за двете страни, сигурен съм, че те ще продължат и в бъдеще“, коментира след срещата Миховски.

Иранската делегация се срещна и с областния управител Георги Терзийски, с кмета на Ловеч Корнелия Маринова и с представители на работодателските организации в област Ловеч.

Коментари