Народният представител Иван Миховски отпразнува рождения си ден с благотворителен жест към „Искам бебе“


ivan1Народният представител Иван Миховски отпразнува рождения си ден с благотворителен жест към фондация „Искам бебе“. През почивните дни той събра по повод личния си празник близки съратници от парламента, общински съветници, партийни другари и приятели. Всички те бяха предупредени, че рожденикът не приема лични дарове, а всеки, който желае да го зарадва, може вместо подарък да дари средства за каузата на фондацията.

Така се събраха 3050 лв, които народният представител прие като щедър жест по повод неговия празник и символично връчи на основателя на фондацията Радина Велчева. Средствата ще бъдат преведени в понеделник по сметките на „Искам бебе“, а волята на дарителя е да бъдат предоставени на двойка от Троян за процедура ин витро.

Миховски, който навърши през седмицата 36 години, и съпругата му Даниела са родители на малката красавица Кристияна, зачената ин витро. След като стана татко и сбъдна най-голямата си мечта, депутатът се зарече да бъде вечен поддръжник на каузата и да помага на двойки с репродуктивни проблеми да се сдобият с рожба.

В този живот имам всичко, което за мен е най-важно – прекрасно семейство и много приятели. Нямам нужда от нищо повече. Затова и помолих гостите си да дарят за една троянска двойка, и съм благодарен, че те се съобразиха с желанието ми. Сигурен съм, че с тези средства ще се роди още едно троянче, убеден съм в това, защото Бог вижда с колко любов даряваме средствата за ин витро процедура на хора, които жадуват да станат родители, сподели Миховски след празника си.

ivan12Една от най-важните ни битки, когато създавахме „Искам бебе“, бе да променим начина на говорене на обществото за хората с репродуктивни проблеми. Струва ми се, че в тази битка с предразсъдъците вече не търсим победител, защото самите ние се учим на смирение – смирение пред болката и желанието да извървиш пътя към жадуваното дете докрай. А всъщност, това е голямата малка победа, която постигаме в себе си. Благодаря на Иван, на неговите гости сред които епископ Сионий, народни представители и представители на местната власт, че се съобразиха с неговото желание и дариха за троянско семейство. Респект пред жеста на рожденика и неговите гости, сподели Радина Велчева, също гост на тържеството. Тя припомни и дарителската сметка на фондация „Искам бебе“ и призова всеки, които има възможност и желае, да дари средства в СИБАНК, IBAN BG 39 BUIB 9888 10 99 16 32 00.

Коментари