Над 400 лица от област Ловеч са поставени под карантина


Провеждане на неприсъствено заседание на Областен кризисен щаб по здравеопазване организира областният управител Ваня Събчева. То е поредно и от него се очаква пълната информация за готовността на лечебните заведения в област Ловеч да посрещнат пика на заболяването от COVID19.

Щабът ще разгледа актуалната информация за обстановката и карантинираните лица в  област Ловеч и резултатите от проверките на РЗИ по сигнали, предоставени от ОД на МВР и общини. Ще бъде утвърдена и форма за подаване на сигнал за неспазване на карантина от страна на кметовете и кметските наместници, както и информация във връзка с процедурата за преструктурирането на отделения в болничните заведения за лечение на COVID-19.

Членовете на щаба вече са получили материалите и до понеделник ще изпратят коментарите и одобрението си.

Към момента общо 421 лица от област Ловеч са поставени под карантина, като на 25 март в Регионална здравна инспекция Ловеч са получени 13 формуляра за събиране на данни на пристигащи от зони с разпространение на COVID-19 и предписания за поставяне за карантинирането им.

На вход-изходите на Ловеч работят 7 КПП пункта, като няма напрежение на тях.

Работата на Областна администрация продължава в условията на извънредно положение. Работи нормално Центърът за информационно обслужване, провеждат се и неприсъствени заседания на областните комисии.

Коментари