Над 1100 фирми в 50 града се включват в протеста на бизнеса


Над 1100 фирми в 50 града на страната се включват в протеста на бизнеса с искане за реформи в енергетиката, съобщиха от БСК.

Работодателите са в готовност да изключат повече от 150 мегавата мощност от енергийната система на страната по време на днешния си протест. Протестът на работодателите е срещу злоупотребите в енергетиката и в подкрепа на реформите в сектора. В него ще участват над 160 000 ръководители, работници и служители. Има готовност над 150 МВт мощност при над 640 МВт инсталирана мощност да бъде спряна.

От 11 до 12.00 часа днес в Стара Загора и Казанлък ще се проведат масови шествия с участието на работодатели и работници. Протестират предприятия от всички сектори на икономиката.

Преобладаващата част от фирмите ще изразят протеста си с поставяне на ленти, стикери, плакати с лозунги. На много места ще бъдат изключени ефективно производствените мощности, а където производственият процес не го позволява – ще бъдат намалени до възможен минимум. Протести ще бъдат реализирани чрез излизане пред заводски сгради и портали, а в град Смолян – чрез протест и пред сградата на областна администрация.

Четирите работодателски организации – АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ напомнят, че протестите са ясен глас ЗА РЕФОРМИ в сектора. Чрез ефективния протест бизнесът изразява подкрепата си управляващите да работят в тази посока.

БГНЕС

Коментари