Нагласен ли е конкурсът за директор на СУ “Васил Левски“ – Троян! Ето кой ще е новият директор на училището в аванс….


На фона на задаващите се местни избори, един друг избор се извършва тихомълком без да се вдига много шум. Това е изборът на директор на СУ “Васил Левски“ – Троян. До този избор се стига след като настоящия директор Розалина Русенова ще се пенсионира. Всички знаем колко много направи за училището през годините г-жа Русенова за изключително кратко време. Модернизира цялата база на училището, най-модерните компютърни зали в България, интерактивни дъски, училищно радио и телевизия и безброй други иновации. Ние от TroyanPress можем единствено да кажем шапки долу за свършено от г-жа Русенова!

Сега обаче идва момента и кой ще я наследи. Летвата е вдигната изключително високо и новият директор трябва да продължи създадените традиции, защото иначе ще бъде пагубно за училището.

TroyanPress има информация кои трима кандидати ще се състезават за поста директор на СУ „Васил Левски“ – Троян. Това са Вяра Дочева (тя бе временно изпълняващ длъжността директор в периода, когато г-жа Русенова бе зам.-кмет на Община Троян), Цветлина Митева (бивш зам.-директор на училището) и Ангел Балев (вечен заместник директор). И тук е момента да кажем, че имаме информация, че новият директор на училището ще бъде Ангел Балев. Как ще стане това? На 26 септември г-жа Русенова ще излезе в неплатен отпуск докато мине конкурса за директор на училището. Временно изпълняващ длъжността директор ще стане Ангел Балев и същият ще спечели и конкурса.

Дали това е политически договорено още преди изборите, за да се спечелят гласове за някого, предстои да разберем. Но се знае едно, че Балев е скандално известен. На майтап преди години, когато беше председател на ОбС-Троян, общинските съветници бяха стигнали до извода, че ОбС-Троян може да съществува и без поста председател!

Това е изключително неприемлива кандидатура за директор на най-голямото троянско училище. Срам ще ни е, ако той стане директор, споделят настоящи и бивши учители.

А какво направи Балев за своето училище „Васил Левски“ – Троян за толкова години? Абсолютно нищо! Дори като преподавател по Информационни технологии, неговите ученици нямат нито едно постижение, а защо? Защото Ангел Балев не е от хората, които си дават зора да работят и да се интересуват от своите ученици.

Да ни е честит в аванс новият директор на СУ „Васил Левски“ – Троян! Дано се разработи най-накрая Балев, а не да разруши направеното до този момент с много труд и пот от г-жа Русенова!

За финал… Искрено се надяваме, че Регионалният инспекторат няма да допусне конкурса да бъде нагласен и манипулиран от една или друга политическа сила!

Коментари