Мъж е осъден на осем месеца затвор за хулиганство по бързо производство след одобрено споразумение с Районна прокуратура – Тетевен


Съдът одобри постигнато споразумение по бързо производство на Районна прокуратура – Тетевен, с което 42-годишен мъж е осъден на осем месеца лишаване от свобода при строг режим за хулиганство – престъпление по чл.325,ал.3, предл.2 във вр. чл.325, ал.2 във вр. чл.325, ал.1 във вр. чл.28, ал.1 от НК.

Стефан Г. се призна за виновен и е осъден за това, че на 13.05.2016 г. в град Тетевен, Ловешка област, на площад „Сава Младенов“ и в сградата на РУ МВР Тетевен е извършил непристойни действия, изразяващи се във викове, буйство, отправяне на ругатни и закани за нанасяне на телесни увреждания и саморазправа с трима служители на РУ МВР Тетевен, държал се грубо и невъзпитано със същите служители, отправял цинични обиди и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служител, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и е извършено при условията на повторност.

Стефан Г. е осъден на още осем месеца лишаване от свобода при строг режим, по друго одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Тетевен, също за хулиганство. На 02.01.2016 г.около 23 ч. в град Тетевен, кв.Полатен, ул.Вит, той е извършил непристойни действия, нарушил спокойствието в квартала чрез слушане на силна музика, псувал и обиждал полицейски служители, отказал да изпълнява полицейско разпореждане, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – двама полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, като деянието е извършено при условията на повторност.

Коментари