Мъгливо утро и ниски температури, а след това времето става чудесно – ето къде ще е най-приятно (КАРТА)


През изминалата нощ и в ранните часове на днешния ден, в повечето низини, равнини и котловини отново се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта ще има в следобедните часове.

През нощта над почти цялата страна преобладаваше ясно време, а през деня времето ще е слънчево време, с увеличаваща се от запад висока облачност. Ще духа слаб южен, в Дунавската равнина североизточен вятър.

Минималните температури ще са от 2-3° на места из високите полета на Западна България, до 13-14° по морския бряг. Максималните ще са предимно между 13° и 18°, по-ниски ще са те в районите с целодневна мъгла, прогнозират от НИМХ за днешния ден.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В подножията до обед ще бъде мъгливо. Ще духа слаб южен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 13°, на 2000 метра около 8° .

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове и вечерта с ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от изток. Максималните температури на въздуха 17-19°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Коментари