Момиче на 16 г. от Троян загина на място при катастрофа в Лесидрен


Блъснал я участник в незаконна гонка, друго дете е с опасност за живота!

16 – годишно момиче от Троян загина на място, след като е било блъснато от автомобил край село Лесидрен. В резултат на катастрофата са пострадали тежко момче и момиче, съобщиха от МВР – Ловеч пред агенция „Фокус“.

Инцидентът е станал вчера малко преди 19 ч. на пътя в посока към село Лесидрен. Причината за тежката катастрофа е нерегламентирано състезание между два автомобила. По време на ляв завой, след прав пътен участък, единият от водачите, мъж на 28 години от Лесидрен, губи контрол над автомобила и навлиза в банкета. Там блъска движещите се в посока Лесидрен пешеходци.

Две от тях са момичета на 16 и на 15 години – едното от Троян, другото от София. С тях е и момче на 16 години от Лесидрен. При удара на място загива 16-годишното момиче от Троян. Смъртта е констатирана от пристигналия след инцидента екип на Спешна помощ.

Другите двама пострадали са транспортирани за лечение в МБАЛ – Ловеч с тежки наранявания. Едно от децата е с опасност за живота.

Водачът, причинил инцидента, е дал отрицателна проба за алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2015/08/12/momiche-na-16-g-zagina-na-miasto-pri-katastrofa-v-lesidren.273030

Коментари