Млади изпълнители от СОУ „Васил Левски“ – Троян и ВС „Гласове“ с призови места от национален конкурс


Младите изпълнители от СОУ „Васил Левски“ – Троян и Вокална студия „Гласове“ при Народно читалище „Наука-1870 г.“ – Троян Радко Петков, Весела Джамбазова, Христо Христов и студентката Ани Ненова се представиха успешно в националния конкурс „Път към славата“, провел се в София. В него участваха над 1000 младежи от 45 града.

Радко Петков и Ани Ненова се класираха на първо място в категорията за дуетно изпълнение, като Радко безапелационно спечели и приза при солистите. В индивидуалните изпълнения Весела Джамбазова се класира втора, а Христо Христов – трети.

Отличие за висок професионализъм получи музикалният педагог Мариета Жекова.

Конкурсът „Път към славата“ се проведе в София на 1 и 2 февруари, под патронажа на Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, със съдействието на Министерство на образованието и науката и Дом на културата „Средец“ – София. Организатро на проявата е артцентър „Кърнолски“.

Участие взеха повече от 1000 млади таланти на възраст от 4 до 30 години в различни песенни, танцувални и други сценични жанрове.

Наградният фонд бе 4000 лв. Победителите, в това число и Радко, Ани, Весела и Христо, получават и възможност за участие в международния фестивал „Орфей“ в Италия.

По материал от сайта: www.vlevski.eu

Коментари