Младите огнеборци от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ ще представят Ловеч на областното първенство в гр.Троян


В оспорвана надпревара, възпитаниците на ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“ спечелиха общинския етап на състезанието на МПО „Млад огнеборец“

На 15.05.2019 г. на стадиона /до бившия плувен басейн/ в гр.Ловеч и под патронажа на Община Ловеч се проведе общинското състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. 
На спортната надпревара присъстваха зам.кмета на община Ловеч г-н Даниел Колев, комисар Владимир Кацарски – директор РД ПБЗН-Ловеч и главен инспектор Явор Абаджиев-началник РС ПБЗН-Ловеч.

В надпреварата се включиха отбори от 4 училища в Ловеч: ОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Никифоров“, ОУ„Проф. Димитър Димов“ и ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“.

Децата мериха сили в две дисциплини: “Бойно разгръщане от състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. 
В комплексното класиране на първо място с 985,9 точки се класира отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Второ място, на 4 точки след победителите  останаха състезателите от ОУ „Проф.Димитър Димов” гр. Ловеч с 981,1 точки, а трето място с 962,5 точки – завоюваха малчуганите от ОУ „Христо Никифоров”. Четвърти станаха учениците от ОУ “Васил Левски”. 
Всички деца получиха купи и медали от организаторите, а победителите бяха наградени от зам. кмета на община Ловеч Даниел Колев.

Младите огнеборци от ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“ ще представят Ловеч на областното състезание, което ще се проведе на 22 май от 10.00 часа в град Троян.

Коментари