Младежки фестивал за модерни танци в Ловеч


На 12 и 13 юни в Ловеч ще се проведе за първи път Младежки фестивал за модерни танци „Танцуващо бъдеще“. Организатор на фестивала е община Ловеч съвместно с балет „Ралица“ при Общински детски комплекс – Ловеч.

     Целта на проявата е да покаже оригинални идеи в различни жанрове на съвременния танц и да даде възможност за нови контакти, обмен на творчески идеи и шанс за изява на младите хора.

     Фестивалът ще се проведе на две различни сцени. Откриването е на 12 юни, петък, от 21 ч. на плаващата сцена в реката. На иновативното съоръжение ще се изявят балет „АниБо“  – гр. Криводол, с ръководител Анелия Цветанова, балет „Венда“ от Плевен с ръководител Венцислав Петков, балет „Бордо“ от Троян, с ръководител Станислав Анастасов, както и ловешките формации балет „Ралица“ и „Електрик стайл крю“.

     На 13 юни фестивалът продължава на сцената на пл. „Тодор Кирков“ с участието на още два състава – балет „Калина“ от Горна Оряховица с ръководител Калинка Генова, и училище за танци „Ангелите на Чарли“ от Карлово с ръководител Шарлийн Брадфорд.

     Фестивалът е част от плана за изпълнение на Програмата за младежки дейности в община Ловеч за 2015 г.

Коментари