Младежи от Ловеч откраднаха от апартамент 220 лв.


Криминалисти от РУ-Ловеч установиха и задържаха за срок от 24 часа двама криминално проявени жители на гр.Ловеч /на 23 и 24 години/ , които в нощта на 2 юли през незатворен прозорец на апартамент са проникнали в частен дом на ул. „Академик Атанас Иширков“. Дваматa са отнели сумата от 220 лв, газов пистолет, лична карта, задграничен пасторт и мобилен телефон. Вещите предмет на престъпление са иззети по надлежния ред, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 04.07.2015 г. в РУ-Луковит за срок от 24 часа са задържани двама мъже: на 23 и 49 години и 32 годишна жена и тримата от гр.Луковит, които са проникнали в частен имот в с.Тодоричене. Лицата са направили пълни самопризнания за осъществената от тях престъпна дейност, а по случая е образувано досъдебно производство.
В РУ-Луковит е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е проникнал в частен дом в града, откъдето по данни на собствениците са отнети златни накити. Кражбата е извършена на 2 юли.

На 05.07.2015 год. в 03.00 часа в РУ-Тетевен е получен сигнал от местната противопожарна служба за опожарен в с.Рибарица лек автомобил «Хюндай», собственост на 54 годишен мъж от селото.  В непосредствена близост до автомобила е намерена бутилка от минерална вода, с мирис на бензин. РУ-Тетевен разследва случая, образувано е досъдебно производство.

В РУ-Ловеч е започнало разследване, което да установи извършителя на кражба на л.а. „Фолксваген“ от паркинг пред бл.302 в ж.к. «Младост». Колата е била с български транзитни регистрационни табели и е отнета в нощта на 2 срещу 3 юли.
На 04.07.2015г. в РУ-Тетевен е образувано бързо досъдебно производство срещу П.П.-39 годишен от с.Гложене, който е шофирал с 1,48 промила алкохол в издишания въздух.
На същата дата в РУ-Ловеч е образувано бързо производство  срещу П.Т.-34 годишен от с.Александрово, който е управлявал МПС, с 2.16 промила алкохол.

Пресцентър ОД МВР-Ловеч

Коментари