Младежите от БСП Ловеч подаряват учебник по залесяване на шефа на „ЕКО“, пускат сигнал до РИОСВ Плевен!


ico„Великата“ новина от днешния ден, че „Със съдействието на зам.-кмета Радевска полегналото дърво в Градската градина вече вдигнато“ пробуди в мен доста интересни мисли. Толкова ли са жалки ПР-ите на общината, за толкова елементарни ли смятат гражданите на Ловеч?! Къде са истинските новини?! Къде са делата, видимите резултати, на това управление?! Това ли са жалките опити да се отвлече вниманието от важни теми, като закриването на училището в Малиново. Като скандалната поръчка за кетъринга в детските градини? Като това че общината няма готовност да участва по нито един проект? Като това че актуализираха на бюджета на общината вече няколко пъти, поради некадърност, а не както се прави обикновено 1 път в годината и то около 20-22 декември? Като циркът с оздравяването на общината? Като проблемите с болницата? И какво ли още не… Но за жалост за ловешките медии първо по важност е това, че госпожа Радевска е „спасила“ дръвче в центъра. Похвала за свършена работа и приветствам всяка инициатива, която прави градчето ни едно по-добро и приветливо място. Питам се обаче, на кого по принцип е възложена тази дейност и ще ли му се потърси отговорност за закъснението.
13706188_1297749106902707_372704213_nА сега към друг интересен въпрос а именно, че в кв. “ Червен Бряг“ тревата, храстите и дървета изсъхнаха. Там са похарчени европейски пари и се носи отговорност за лошо управление. Толкова ли е трудно да се пусне поливната система или просто ще я пускаме на зима за да си правим ледени пързалки? Кой е виновен и кой ще понесе отговорност?
Интересно беше и дилемата за „изгнилите“ и „опасни“ дървета в казармата и навсякъде из града, които се изрязаха безразборно. Щяха да се вадят документи, разрешителни и какво ли още не, но това само на приказки.
Друг интересен „феномен“ с който ни занимаваха беше прословутото засаждане на борчета и храсти, които бяха „ подарък от фирма, пожелала името й да не се афишира, на която Иванов искрено е благодарен.“ , но за жалост не се е хванало нито едно дръвче. Всички знаем, че безплатен обяд няма, интересно как и с какво се е отблагодарил господин Иванов на въпросната фирма? По важният момент обаче е този, колко пари струваше засаждането на тези дръвчета и храсти и колко ще струва изваждането и извозването на въпросните хербарии, на гражданите на Ловеч? Не знам причината поради, която въпросните дръвчета загинаха, дали е от лошото засаждане или е от липсата на всякаква грижа за тях, но мисля, че е редно да се намери кой е виновен и да му се потърси отговорност. За да не стават подобни следващи инциденти, ние младежите от БСП Ловеч ще подарим на господин Иванов учебник по залесяване.
А какво да кажем за депото за отпадъци, случайно до мен достигнаха снимки на това как изглежда сметището сега и как е изглеждало преди. На снимките преди се вижда една добре заравнена и обработена площадка, а на снимките от сега се виждат планини от боклук, които въобще не са обработени. С въпросните снимки учтиво ще отслужа и на РИОСВ Плевен.
Коментари