Донка Михайлова: Приятелството между два града е искрено, ако хората го носят в сърцата си


„Приятелството между два града е искрено, ако хората го носят в сърцата си“.

Тези думи обобщиха словото на г-жа Донка Михайлова в Информационния център на Троян, където се проведе откриването на фотоизложбата, посветена на побратимения с Троян град – Перн ле Фонтен – Франция. На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет – Троян г-н Николай Тодоров и народният представител Иван Миховски.

Откриването започна в 17:30 и гостите бяха посрещнати по стар български обичай – с хляб и сол. Организаторите се бяха подготвили с кратка историческа справка, в която се разказа за забележителностите на френския град и за авторът на самата изложба – г-н Мирослав Вълев.

След това беше дадена думата на г-жа Михайлова, която припомни, че двата града са побратимени от 12 години и началото е поставено от бившия кмет – г-н Дилян Енкин и г-жа Бисерка Йовчевска. Михайлова е била част от тържествата за 10 годишнината от побратимяването. Тогава е станала свидетел на истинската любов, която френските ни партньори са показали, преминавайки хиляди километри, за са бъдат част от празника в Троян. Думите ѝ бяха потвърдени по-късно по невероятен начин – френските представители на „Локомния хор“, за които Troyanpress вече писа, бяха подготвили изненада. Наред с няколко френски шансона, те изпълниха и песента „Македонско девойче“ и православното песнопение „Многая лета“.

Двете делегации си размениха и подаръци. Г-жа Михайлова получи прекрасно изработен плакет, а тя от своя страна подари албум, в който имаше снимки от творбите на великия Златьо Бояджиев.

Коментари