Минчо Казанджиев прие носителката на световната титла Little Miss Planet 2015


Кметът Минчо Казанджиев прие вчера носителката на световната титла Little Miss Planet 2015 Преслава Ангелова. 10-годишната красавица от Ловеч спечели 10-ото юбилейно издание на международния фестивал Little Miss & Little Mister Planet 2015, организиран от агенция Интесаунд, в своята възрастова група в конкуренция с над 40 деца от цял свят. Малката чаровница завладя журито със завидна грация и сценично поведение и опит като модел на Интерсаунд. Тя представи стилизирана дизайнерска носия, тематичен костюм на любимата й приказна героиня Пепеляшка и уникална бална рокля, дело на Мариета Славчева, официален дизайнер на Интерсаунд. В съревнованието за таланти Преслава впечатли публиката с уникална мажоретна композиция с флаг, подготвена от Тотко и Пепа Рогашки. Сценичната й подготовка бе организирана от хореографа и режисьор Мартин Желев.

Преси получи покана да бъде специален гост на фестивала през 2016 г. Като член на Звездното жури, за да връчи короната на следващата победителка.

Преслава Ангелова  е отлична ученичка, тази година завърши четвърти клас в ОУ „Христо Никифоров“.  Миналата година тя спечели гранд при в регионалния кръг Малка Мис и Малък Мистър Ловеч 2014, тогава стана и Лице на Община Ловеч. Пак през 2014 г. грабна  титлата Малка Мис България 2014 и право на участие в международен конкурс. Агенция Интерсаунд й гласува доверие да представи България в престижния международен конкурс Little Miss & Little Mister Planet 2015.

Заедно с нея вчера кметът прие и сестра й Цветозара, носителка на титлите Малка Мис Ловеч, Малка Мис България и Little Miss Galaxy 2011. Вчера Цвети завърши с отличие 8-ми клас в Езиковата гимназия. В последните години е традиционна водеща на конкурсите Малка Мис и Мистър Ловеч и Малка Мис и Мистър България и член на Звездното детско жури.

Поздравявам и двете ви за огромните успехи, пожелавам ви все така да печелите и в подобни фестивали, и в учението, каза кметът на красивите и талантливи момичета. Той им благодари, че прославят града и издигат имиджа му. Казанджиев подари на сестрите картина със символа на Ловеч – Покрития мост, и ги призова, където и да ходят по света, никога да не забравят родния град и винаги да се връщат към корените. От своя страна Преслава подари на кмета диск със снимки от конкурса, копие от грамотата си и лична визитна картичка. Специална благодарност към Казанджиев отправи Мариета Славчева, която е и мениджър на Агенция Интерсаунд за Ловеч и национален координатор Детски проекти на Агенцията, за подкрепата на общината в провеждането на конкурсите Малка Мис и Малък Мистър, подчертавайки, че в последните години ловешките момичета печелят много награди. Сегашната на Преси е второто световно отличие, което идва в Ловеч от фестивала Little Miss & Little Mister Planet, миналата година короната завоюва 7-годишната тогава Преслава Тодорова.

 

Коментари