Менда Стоянова: На референдум българите гласуваха 1 лев субсидия на партии


Ще предложим общините да предоставят безвъзмездно офиси на партиите. Това означава, че партиите ще имат възможност да имат офиси без да заплащат за тях, като ще поемат разходите само за административния персонал. Това заяви Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси в НС.

„Сутринта имахме среща с ДПС по повод на това, че те вчера са внесли своето официално предложение между първо и второ четене за изменението на Закона за държавния бюджет. Тяхното предложение е за 0 лв. субсидия и възможност партиите да се финансират от други източници като дарения, физически и юридически лица“, допълни Стоянова. 

„Въпреки разговорите нашата позиция е ясна – искаме 1 лв. субсидия и ще защитаваме тази теза в зала“, коментира тя. „Субсидия от 1 лев значи, че ще има изсветляване на финансирането на партиите“, разкри депутатът от ГЕРБ. „И сега партиите получават неясни дарения. Има риск, но на референдум българите гласуваха 1 лев субсидия на партии“, каза още председателят на Бюджетната комисия в парламента. Единствената разлика е , че сега може и юридически лица официално да финансират партиите“, завърши Менда Стоянова.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/menda-stoyanova-obyasni-kakvo-shche-se-sluchi-s-1-lv-subsidiya-za-partiite_news680355.html

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/menda-stoyanova-obyasni-kakvo-shche-se-sluchi-s-1-lv-subsidiya-za-partiite_news680355.html

Коментари