МВР пусна арестуваните от снощния протест пред МС. Двамата отричат да са провокатори и съжаляват за случилото се


МВР разкрива на брифинг днес кои са лицата, арестувани снощи на протеста пред МС, които хвърляха домати и яйца по сградата на правителството.

Както ПИК съобщи вчера, полицията арестува четирима криминално проявени по време на протест пред сградата на правителството. Оказва се, че двама от тях са от люлински банди, с дълги криминални досиета. По техни признания били наети от Румяна Ченалова, скандалната съдийка, която е близка с организаторите на протеста „Боец“.

Те опитали провокации, като хвърляли домати и яйца, не само по сградата на Министерски съвет, но и по униформените. Както първо ПИК съобщи, при проверка от страна на полицията са установени самоличността и досиетата им.

При разпитите в 5-о РПУ, задържаните споделили, че са наети от близката до банкера-беглец Цветан Василев Румяна Ченалова, за да създават провокации, с което да се привлече вниманието към фалшивите им тези.

Пресконференцията на полицаите от Пето РПУ, обявена за 13,30 днес, закъсня около час.

Не е вярно, че сме провокатори, организатор са „Боец“, прочетохме в интернет и отидохме на протеста, защото не сме доволни от управлението. Съжаляваме за нашата постъпка, казаха освободените от полицията протестиращи. И допълниха, че протестът е бил регламентиран.

Коментари