Махат със спецзакон давността за бандитската приватизация


Давностният срок, пречещ хората, реализирали бандитската приватизация с РМД-та и по схемата  за „един долар“ да понесат наказанията си ще бъде променен със спецзакон. Това стана ясно след вчерашното заседание на политическия съвет на управляващата коалиция. На него премиерът, Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов и лидерите на формациите от ОП – вицепремиерът Валери Симеонов, военният министър Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се договориха да възложат на парламентарните групи да формират екип от юрист, които да изготвят поправките.

Още в събота Борисов обяви, че при приватизацията са откраднати активи за над 30 млрд. лева, но и до момента няма и един наказан за това. Вчера пък след заседанието Симеонов посочи, че давността ще бъде пипната, за да може да бъдат преразгледани всички приватизационни сделки, провеждани от времето на Виденов и Костов до сега.  

По думите му ревизия ще бъде направена, както на самите приватизационни договори, така и на скедприватизационния контрол, действията на приватизаторите. Под прицела ще попаднат и разсипването, унищожаването на работещи производства. “ Да видим в зала кой ще гласува против такъв закон“, коментира той.

Сидеров пък написа във „Фейсбук“: „Дойде време някой да плати за грабежа“. По думите му с ревизията на приватизацията най-после ще бъде потърсено възмездие поне за част от тези, които носят вина за огромното ограбване на България.

Продължението четете във вестник „Монитор“.

Коментари