Манолова извади от обувките Николай Нанков. Зам.-министърът вдигна телефона, за да обясни за кое лъже и маже бившият омбудсман


Госпожа Манолова прави интерпретации по теми, които явно не познава. Една от тях е новоучреденият ВиК холдинг, чиято основна цел е да инвестира в строежа на водопреносна мрежа и ремонтите на амортизираната стара такава. Това заяви по телефона пред Нова телевизия зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Включването му в директен ефир бе неочаквано, но очевидно Мая Манолова, която бе гост в студиото, бе изнервила до крайност иначе спокойния Нанков и той бе решил да обясни на аудиторията „волните интерпретации“ на бившия омбудсман, пише ПИК.

„Беше избрано ръководството на новия Държавен ВиК холдинг, с което харченето на 1 млрд. лева капитал на този холдинг започва. Необходимо ли по време на извънредно положение създаването на този холдинг?“, заяви Мая Манолова. Според нея не е било необходимо да се избира ръководство на държавната структура, тъй като тя ще е напълно неефективен. За нея холдингът е „паразитен“ и е излишен. Манолова е категорично против неговото създаване, а кризата в Перник е един от сериозните аргументи за това.

„Госпожа Манолова в качеството си на омбудсман и сега като свободен коментатор явно не знае – средствата за холдинга не са изхарчени и те ще бъдат разходвани по максимално прозрачен начин“, отбеляза Нанков. 

„Разбира се – ще има и още по-добър контрол върху ВиК сектора като цяло“, подчерта още той.

Николай Нанков нарече „поредна спекулация и неистина“ твърдението на Манолова за „централизиране“ на проблемите за водната криза на Перник. Според бившия омбудсман „вина за кризата с водата в Перник има държавата“.

Нанков отбеляза, че проблемът с водата на перничани е решаван съвместно – и с централната, и с местната власт – в консенсус и взаимопомощ.

Коментари