Лъснаха измамите на лъжеца Борис Бояджиев (малкият Банев), Сезон 1, Част 3


Видяхме, че Борис Бояджиев не е от Троян, а от Асеновград. Това се доказа от дипломата му от която е видно, че е роден през 1963 г. в Асеновград и от свидетелството му за съдимост от което се потвърждава същото. Бащата на Борис Бояджиев е от Шумен, а майка му от Агатово, Севлиевско. Лъжата е разобличена.

Видяхме как бе създаден фондът за грабежи и измами на българския народ наречен НАЦИОНАЛЕН ПРИВАТИЗАЦИОНЕН ФОНД „СВЕТИ НИКОЛА“, днес наричан фонд за масово кърваво клане на народната икономика и обир на века, с учредители родителите на Петко Митевски замесен в обира на Алфабанк с 21 000 000 лева, пари които бил дал на роднините си, на семейството си, на  Борис Бояджиев. Сестрата на Петко Митевски  Теменужка  (Митевска) Бояджиева, както знаете  съпруга на скандалния приватизатор и мутра от 90-те гони на миналия век самия доносник на Държавна сигурност Борис Бояджиев.

Видяхме как боновете на Бояджиев обаче от 7 900 акции ставата все повече, чрез фирми като Глобекс и после Борком, а дали те не са измамили  всички работници и служители на Елма-АД, на които им задигнаха боновете. А кой днес е собственик на активите на НАЦИОНАЛЕН ПРИВАТИЗАЦИОНЕН ФОНД „СВЕТИ НИКОЛА“, прекръстен през 1988г. на Индустриална Холдингова Компания?! Кому е изгодно да ги измами или при кого са достигнали боновите книжки днес?! Как Борис Бояджиев придобива контрола върху фонда с огромен брой бонове, и как стигнаха до него всички тези бонови книжки на измамените хора от Елма-АД Троян?! Кой прикри грабежа на работниците и служителите на Елма-АД?! Защо, как,  до кога?!  Отговорът е един Борис Бояджиев и семейството му определено са замесени в грабежа на боновите книжки на работниците и служителите на Елма-АД! 
Тук в сюжета идва мястото на Елма-АД Троян, която влиза в сценария на НАЦИОНАЛЕН ПРИВАТИЗАЦИОНЕН ФОНД „СВЕТИ НИКОЛА“, но как?! Ами много просто, има много работници и служители, които могат да бъдат измамени и това се случва, вижте как!

През 1996/97г. Елма -АД е сложена в списъка за предприятия за масова приватизация. Цялото работещо предприятие е оценено на малко над 850 000 лева, което няма да се продава, а ще се дава срещу бонови книжки. Така схемата на Борис Бояджиев заработва като се фокусира върху директора на Елма-АД по това време, троянецът инж. Пенчо Адърски, който бил поканен редом с други директори да влязат в надзорния съвет на фонда „Св. Никола“. Бояджиев очаква да събере нужния брой бонове книжки, за да заграби Елма-АД, но му трябват близо 14 000 човека, които да си дадат книжките, всяка носеща над 25 акции. Банев успява да се организира по-добре и Борис Бояджиев успява да получи от Лотарията, както я наричат масовите приватизатори най-малкия производител на електромотори в Харманли завода Димо Дичев, който година по-късно ще прекръсти на Елпром Харманли, за да начеше егото си поради загубата на Елма-АД. Бояджиев обаче не губи нищо, той печели много от Елма-АД Троян, всички бонови книжки на работниците и служителите на завода се озовават при него, които по-късно ще се окаже, че са си прехвърлили (без тяхно знание и съгласие) всички права на фирмата и така същите биват измамени. Коя е фирмата, разследването потъва в РПУ-Троян, но всички пътища водят към Борис Бояджиев и сина му Тодор Бояджиев, които са представители на мажоритарните собственици на фонда за масова приватизация.

Списък, от който е видно, че най-големите акционери стават „Борком“ собственост на Борис Бояджиев с представител сина му Тодор Бояджиев и самия Борис Бояджиев, но как така. 

Така Борис Бояджиев от лице с 7 900 акции, заедно с фирмите си ще стане най-големият акционер във фонда НАЦИОНАЛЕН ПРИВАТИЗАЦИОНЕН ФОНД „СВЕТИ НИКОЛА“ прекръстен през 1998г. на Индустриална Холдингова Компания. Същият този фонд през 2011г. по искане на фирма Борком, която е отново на Борис Бояджиев ще внесе молба за фалита на фонда, за да може днес Борис Бояджиев да е собственик на активи за милиарди, а народа гладен и беден…

Следва продължение …

Коментари