Локомотив е жив!


В поредица от сезони Локомотив имаше финансова нестабилност и неяснота относно бъдещето на този легендарен клуб от града под тепетата. Човекът, поел финансовияблагодетел на отбора – Христо Крушарски, дава спокойствие на щаба и спомага за локомотивци да работят в синхрон. Този синхрон, който ще доведе до нови славни времена в историята  на пловдивския състав и ще запише златни букви, които да бъдат прочитани от идните поколения.

plovdivПри „смърфовете“ са завърна снажният централен защитник Иван Иванов, който внася увереност в дефанзивната зона. Пловдивското „Локо“ понастоящем се намира в „златната среда“, но шансове за участие в евротурнирите има, макар и илюзорни. Пред наставника на клуба – г-н Илиан Илиев, е поставено като цел обиграването на състава, за да се атакува следващия сезон зона „Европа“. Най-важното от всичко е, че собственикът на отбора не е задал цел позиция в тазгодишното първенство. Той мисли в перспектива. Нещо, което в България почти не се прави.

Все пак нищо още не е приключило. Локомотив имаше два „финала“ да изиграе, за да изясни дали ще има шансове за Лига Европа. Опоненти бяха именно двата клуба, които понастоящем заемат бленуваните позиции. Първият, изигран в квартал „Лаута“, завърши с категорична победа 3:1 над Славия. В срещата отново се открои „иконата“ на Локомотив Пловдив – Мартин Камбуров, който чупи рекорд след рекорд, а за капак има възможност и за спечелване на голмайсторския приз в А група.Все още играещата легенда доказа за пореден път, че годините са просто едни числа, които нищо не значат за големите играчи.

Вторият… Той не мина по план. Берое надигра „смърфовете“ с 5:2 в Стара Загора, ала гостите от Пловдив не паднаха духом. След класическо изоставане от 3 гола, момчетата на Илиан Илиев върнаха две попадения.

Но не резултатът бе важното: над 200 привърженици посрещнаха отбора на Локомотив Пловдив на входа на Лаута, а феновете ясно им се показаха, че ще бъдат подкрепяни до дупка.

loko_plovdivКъм момента изоставането е 11 точки от желаното трето място, но чудеса все пак се случват. А С огромната фенска маса, която имат „локомотивци“, то нищо още не е загубено. Предстои дерби с  Ботев Пловдив и среща с Лудогорец. И двата мача са домакински. Няма две мнения, че предстоящата среща е „Мачът на сезона“ с вечния враг – с отбора, който винаги е антипод на Локомотив Пловдив – Ботев. Това зрелище този път наистина ще опровергае очакванията на запалянковците и твърдението, че може би това е голямата среща, която всички очакват.

Безспорно в „черно-белия“ щаб има поводи за оптимизъм. Отборът с малки крачки изчиства играта си.Едно е ясно: каквото и да се случи, Локомотив не трябва да свежда глави надолу. Защото този отбор заслужава по-добри времена. А харизмата, която излъчват футболистите, ще върне и феновете на стадиона. Феновете, които правят този клуб различен от всички останали и уникален сам по себе си.

Калоян Кюркчиев 

Коментари