Ловеч се включва в Националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ


На 26 септември, събота, от 11:00 ч. в предаване на живо по Българската национална телевизия ще бъде даден стартът на  Националната кампания  #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ.
По покана на БНТ, Ловеч се присъединява към 13-те български града, обхванати от инициативата и известни със своите забележителности. Селекцията е извършена на базата на класацията на в. „Стандарт” – „Чудесата на България“. Броят е обвързан с 13-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия 2015.

Ловеч ще бъде представен в кампанията чрез включване на живо от Янковата къща в кв. „Вароша“, където ще бъде инсталирано платно, предварително подготвено с логото на Детска Евровизия 2015. Със съдействието на известен художник от съответния град, деца от региона ще нарисуват една от природните или историческите забележителности на територията на тяхната област. Картината ще бъде тяхното послание към Европа, с какво се гордеят и какво могат да открият в нашата страна техните европейски приятели.

В кампанията в Ловеч ще се включат председателят на Съюза на българските художници – клон Ловеч – Валентин Узунов и възпитаници от Арт школа „Гея“ при ОДК – Ловеч с ръководител г-жа Кремена Попова.

Инициативата #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ се реализира с изключителната подкрепа и с активното съдействие на общините Ловеч, Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Кампанията има за цел да повиши интереса към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия 2015, да разкрие пред Европа красотата и културата на страната ни.

Коментари