Лидерът на партията, издигнала Евгения Банева за евродепутат, се пусна гол във Фейсбук


Фолкпевецът и режисьор Георги Георгиев-Готи, който издигна Евгения Банева за кандидат евродепутат, направи реклама на партията си чрез разголена и провокативна снимка във Фейсбук. Георгиев е председател на партия „Българско национално обединение“, която кандидатира Радо Шишарката за президент през 2016 година, а сега се спря на обвиняемата в пране на пари Евгения Банева, която е в ареста. На снимката, която е пусната на страницата на партията, а не в личния профил на Готи, режисьорът е гол до кръста в компанията на плеймейтката Жанета Осипова, която пък е по бельо.

В същия вид Осипова предизвика фурор пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ през зимата, когато се разходи в същия комплект, но с булченски воал и събра погледите на минувачите покрай църквата. Тогава двамата снимаха клипа към фолк-парчето „Правиш ме крейзи“.

Провокативната снимка събра и съответните коментари. „Нещо не лОвя връзката между тая снимка и Българско национално обединение“, пише потребител, а друг отбелязва: „И аз се чудя – бельо ли рекламираме, сайт за секс ли…, или колко са готини младежите…“

Банева е водач на листата на партия „Българско национални обединение“. Партията е регистрирана с Решение № 114-ЕП от 9 април 2019 г. на ЦИК. Кандидатурата на Банева за евродепутат няма да я изкара от ареста, коментираха юристи.

Баневи попаднаха в килия в края на октомври. Бяха арестувани във Франция, по-късно екстрадирани в България. Банев получи обвинение като лидер на организирана престъпна група за пране на 1,3 млрд. лв. и данъчни престъпления. Обвинени за участници са съпругата му Евгения и майка му – Мария.  

Коментари