КРИМИ! 41-годишен мъж от Троян с 1,66 промила


Троян е образувано бързо производство след като от частен дом в с. Велчево полицаи са иззели бойна гладкоцевна, едноцевна пушка 12 калибър и 54 броя патрони.  Къщата е обитавана от 53 – годишен, криминално проявен мъж.

В РУ – Троян е образувано бързо производство срещу 41 – годишен мъж от града, който е управлявал лек автомобил с 1,66 промила алкохол в издишания въздух. Друго бързо производство е започнато срещу 36 – годишен местен жител, който  е установен дла шофира л.а. „Фолксваген“ без СУМПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

В РУ – Троян е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 23 срещу 24 октомври е проникнал в павилион на ул. „Васил Левски“ в града и е отнел около 80 броя кутии с цигари, различен по вид алкохол и хранителни продукти.

За времето от 21 до 24 октомври полицаи от РУ – Троян са провели операция за установяване на неправоспособни водачи и водачи управляващи МПС под въздействие на алкохол. Проверени са 133 лица и 99 МПС, като са установени 3-ма неправоспособни водачи и един, който шофира под въздействие на алкохол. Образувани са две бързи производства.

В РУ – Троян е започнато досъдебно производство след като на 24 октомври, около 09.00ч. в хранителен магазин в гр. Троян е влязъл 19-годишен, криминално проявен мъж, с психични отклонения, който е  избутал продавачката от касата и се е опитал да вземе оборота. Мъжът е установен на мястото и е задържан, като в последствие е откаран за лечение в ДПБ-Ловеч.

На 26.10.2016 г. на територията на община Троян е проведена полицейска операция, в хода на която е извършена проверка на 6 хотела и 4 къщи за гости, проверени са 34 МПС и  42 лица, съставени са 23 акта и са наложени  6 глоби с фиш.

На 26.10.2016г. около 12.20 ч. на път 301, л.а.“БМВ“ управляван от 25-годишен мъж от гр. Троян, поради движение с несъобразена скорост на мокра пътна настилка напуска платното за движение и самокатастрофира. В резултат на инцидента леко е пострадала 74 – годишна пътничка от автомобила. Пробата за алкохол на водачa е отчела 0,8 промила в издишания въздух.

Коментари