КРИМИ! 22-годишна троянка заловена с наркотици


30-годишен ловчалия е задържан за притежание на наркотични вещества. Вчера след получен сигнал криминалист от РУ-Ловеч и РУ-Троян са извършили претърсване в частен дом в гр. Ловеч обитаван от 30-годишен мъж от града и 22-годишна жена от гр. Троян.  Намерени и иззети са два хартиени листа, сгънати по специфичен начин с намиращо се в тях бяло прахообразно вещество /метаамфетамин/ и с общо тегло 18 грама, пластмасова цилиндрична кутия съдържаща кристалообразно вещество с общо тегло 23.15 гр, полиетиленов плик с намираща се в него суха-зелена тревиста маса-канабис с общо тегло 11.67 гр., газов пистолет с отстранена муфа и 4 бр.патрони с различен калибър.  По случая е образувано досъдебно производство и продължава работа РУ Ловеч.

На 11.12.2015г. служители на РУ Тетевен са извършили проверка на пет търговски обекта на територията на селата Глогово и Градежница. В хранителен магазин в с.Глогово са открити 20бр. кутии цигари и 1.640кг. насипен тютюн без български акцизен бандерол, както и 18бр. кутии цигари с акцизен бандерол. При проверката е установено, че обекта не разполага с разрешение за търговия с тютюневи изделия. В дома на собственика на магазина са намерени и иззети още 240 кутии цигари без бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. В друг търговски обект в с.Глогово полицаи са намерили и иззели 48 кутии цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство.

Собственик на магазин в с.Градежница доброволно е предал на полицейските служители 4 пакета насипен тютюн, с общо тегло 0.810кг. и без български акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство.

На 12.12.2015г. служители на РУ Тетевен са съставили акт за нарушение на ЗДВП на  мъж от гр.Вълчи дол, който в с.Градежница е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 0.64 промила.

На 11.12.2015г. в хода на полицейска операция служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч са проверили три търговски обекта, като в магазин в с.Тепава са открити и иззети 120 къса цигари без български акцизен бандерол. На собственика на обекта е съставен акт за нарушение на ЗАДС.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан А.А.-19 годишен от гр.Ловеч, който е счупил прозорец на входна врата на училище СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Коментари