КРИМИ! 22-годишен младеж скъсал пагоните на полицай от Троян


В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 30-годишен местен жител, който на 22 септември около 14.20ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Орешак след употреба на упойващи вещества. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 септември около 22.00ч. служители на РУ Троян са спрели за проверка лек автомобил БМВ, управляван от 31-годишен мъж и двама пътници: мъж на 31 и момиче на 16-години и тримата от Ловеч.  При проверка в автомобила са открити 2 хартиени пакетчета съдържащи наркотично вещество-кетамин, а пробата на водачът с drug чек е установила, че шофира след употреба на наркотични вещества.

Тримата са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан  22-годишен жител на града, който на 23 септември около 15.45 часа  във видимо нетрезво състояние е буйствал на центъра на Троян.  Мъжът е оказал съпротива и е отказал да изпълни полицейско разпореждане, като е отправял заплахи и обиди към полицейските служители, наранил им е ръцете и е скъсал пагоните на един от служителите.

За времето от 17 до 24 септември служители на РУ Троян са провели полицейска операция на територията на общината, в хода на която са проверени 276 лица, 205 МПС, като за установени нарушения са съставени 27 акта, 54 глоби с фиш, 56 електронни фиша, посетени са 32 сигнали, проверени са 4 обекти с частна охрана и са образувани 5 досъдебни производства.

На 18 септември в интервала от 10.00ч. до 17.30ч. на територията на гр.Троян и Априлци е проведена акция „Да освободим тротоарите за пешеходци“. Проверени са 24 лица и 19 МПС, като за установени нарушения са съставени 3 акта и 7 глоби с фиш.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след като в къща в с.Голяма Желязна полицаи са открили карабина без сериен номер и 5 броя патрони за нея, за които 51-годишния обитател на имота не притежава необходимите разрешителни документи.

49-годишен мъж е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян след като на 26 септември около 14.30часа е установен да управлява лек автомобил в с.Орешак с 1,76 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

На 27 септември  в 01.55 часа в РУ Троян е получен сигнал, че от  къща на ул. «Власи Илиев» в града  е откраднато портмоне със сумата от 100лв.  Извършени са незабавни заградителни мероприятия, в резултат на които полицаите по «горещи следи» са установили 36-годишна жена от гр.Славяново, която е държала отнетото портмоне с паричната сума в него. По случая е образувано бързо производство, а жената е задържана за срок от 24 часа в РУ Троян.

 

Коментари