КРИМИ! 16-годишно момче пострада при пътен инцидент в Троян.


На 15 юли около 17.50ч.  на  кръстовището между улиците „Димитър Икономов – Димитриката“ и ул. „Г.С.Раковски“ е възникнал пътен инцидент между лек автомобил „Фиат Пунто“ управляван от 36-годишна жена и мотопед „Ямаха“ управляван от 16-годишно момче. В резултат на сблъсъка между двете превозни средства е пострадал водачът на мотопеда, който е настанен в плевенска болница със счупване на лява бедрена кост.  Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

От 13 до 15 юли на територията обслужвана от РУ Троян е проведена полицейска операция в хода на която са проверени 145 лица и 121 МПС, като за установени нарушения са съставени 18 акта и 34 глоби с фиш и са образувани 3 бързи производства.

Четири бързи производства са започнати в РУ Троян на 15 юли:

За срок от 24 часа е задържан 36-годишен мъж от Ловеч, който около 04.05ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.49 промила.

Друго бързо производство е започнато срещу 33-годишен мъж от Троян, установен  около 03.40ч. по ул. «Христо Ботев» в града да шофира след употреба на наркотични вещества.

Задържан е и 47-годишен местен жител, който около 08.00часа по ул.“Радецки“ е шофирал лек автомобил с 2.3 промила алкохол в издишания въздух.

Бързо производство е образувано и срещу 28-годишен от гр.Севлиево, който по ул. «Сеновоза» в Троян е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян.

Полицията в Троян е установила 31-годишен мъж от града, като извършител на множество кражби. В хода на проведени процесуално следствени действия, в дома на троянчанинът са намерени 8 CD плеъра, 3 акумулаторни батерии, навигация за автомобил, мобилeн телефон и други вещи обект на кражби, за които има заведени преписки в РУ Тоян. Мъжът е разпитан пред служебен защитник в качеството си на обвиняем и е направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

 

Полицейски операции за времето от 09 до 16 юли

РУ Троян -проверени са лица 409 и 339 МПС, като за установени нарушения са съставени 134 акта и 101 глоби с фиш, проверени са 6 обекти с частна охрана и са образувани 6 досъдебни и 3 бързи производства.

На 16.07.2018г. около 17.50ч в РУ Троян е получен сигнал от 39-годишен мъж,  че пред хранителен магазин на ул.“Хан Аспарух“ в града му е нанесен побой от двама мъже.  Проведени са незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които полицаи от РУ Троян са установили и задържали за срок от 24 часа двама криминално проявени мъже / на 38 и и 41 години/, които са заподозрени за нападението.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

19 юли 2018

Полицията в Троян задържа 52-годишен мъж, заподозрян в ролята на «муле» при  телефонна измама.

Мъжът е наблюдаван в продължение на няколко часа и е задържан в гр.Троян, в  момент на взимане на черна найлонова чанта закачена на входната врата на частен дом. При извършените последващи процесуално-следствени действия от чантата са иззети златни накити и сумата от 20 лева, които са дадени от 78-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че за времето от 14 до 18 юли от къща в с.Балканец са отнети варовикова фигура и 2 картини.

В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 24-годишен мъж от с.Бериево, който при управление на лек автомобил и опит да бъде спрян за полицейска проверка е оказал съпротива на полицейските служители, направил е опит да избяга и видимо е бил в неадекватно състояния. Пробата за алкохол е отчела 0,85 промила в издишания въздух, а тази за наркотици наличие на наркотично вещество  тетрахидроканабинол.  По случая е образувано досъдебно производство.

Полицейски операции на 19 юли

РУ Троян –  проверени 18 МПС и 18 лица, установени са 12 нарушения, за които са съставени 11 глоби с фиш и 1 акт по ЗДВП.

 

Коментари