КРИМИ – ТРОЯН! Застреляха домашно куче в троянско


На 28. 04. 2016 г. служители на РУ – Троян са извършили проверка на горска територия в землището на село Терзийско, в хода на която е констатирана незаконна сеч на 450 броя дървета от бял бор, бук, бреза и череша /без поставена контролна горска марка в основата на пъна/. В момента на проверката, в сечището е установен 35 – годишен мъж от село Градежница, който е извършвал сеч на немаркирана дървесина. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На 28.04.2016 г. РУ – Троян е обявило за общодържавно издирване л.а. Фолксваген Голф-5, който е отнет от ул.“Хан Аспарух“ в гр. Троян.

На 01.05.2016 г. в 16.05 ч. в РУ – Троян е получен сигнал от 61 – годишен мъж от града, че разхождайки се в мах. „Райковска“ заедно със своето куче /непородисто/, то навлязло в частен двор на вилна постройка и е било застреляно от 54-годишния собственик на имота. Установено е, че оръжието е законно притежавана ловна карабина. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство, а оръжието е иззето по надлежния ред.

Коментари