КРИМИ! Проверка констатира 12 нарушения в увеселителни заведения в Тетевен


На 13.02.2016 г. полицаи от РУ – Тетевен и служители на РД „Комисия за защита на потребителите“-Ловеч са провели съвместна операция с цел проверка на питейни и увеселителни заведения. Проверени са 7 търговски обекта, като са констатирани 9 нарушения по Закона за туризма и 3 нарушения на Закона за защита на потребителите. Проверени са 18 бр. МПС и 26 лица.

На 14.02.2016г. полицаи от РУ – Ловеч са задържали двама мъже на 30 и 24 години, след като в обитавано от тях и 17-годишната им приятелка  помещение на ул. „Христо Ботев“ в града, криминалисти са иззели стъклен съд със залепнало по дъното бяло прахообразно вещество /ефедрин/ и други материали, даващи данни за съоръжения и прекурсори необходими за производство на синтетични наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

През почивните дни в поделенията на ОД МВР-Ловеч  са образувани шест бързи производства срещу водачи на МПС, които са шофирали след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1,2 промила.

Коментари