КРИМИ! Полицейско преследване в Добродан


На 17 август в РУ Троян са получени два последователни сигнала за извършени кражби на пари от търговски обекти в гр.Априлци. В първия случай от перваз на магазин е отнета сумата от 105 лева, а при втората кражба от шкаф в търговския обект е отнет портфейл с лични документи и сумата от 140 лева. И при двете кражби извършителите са се придвижвали с един и същ лек автомобил. В резултат на извършените незабавни издирвателни мероприятия са установени извършителите: жена на 31 и мъж на 38 години от гр.Горна Оряховица.

Работата по случаите продължава, образувани са две досъдебни производства.

На 18 август в РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 32-годишен жител на с.Йоглав, след като при извършена му полицейска проверка и последвал личен обиск е установен да държи хартиено пакетче, сгънато по спецефичен начин и съдържащо 1.5 грама /бруто тегло/ бяло прахообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.

42-годишен мъж от с.Ломец е задържан в полицейското управление в Троян и срещу него е образувано бързо производство след като на 21август около 01.45 часа е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.00 промила.

На 21 август на територията на гр.Троян е проведена полицейска операция по широкобхватния метод, в хода на която са проверени 19 МПС и 19 лица, като за установени нарушения са съставени 6 глоби с фиш и 2 акта по ЗДВП.

Полицията в Троян е иззела 7 кутии с цигари без български акцизен бандерол от частен дом в града, обитаван от 38-годишна жена. Предприетите полицейски действия са в хода на операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол.

На жената е съставен акт по ЗАДС.

На 22 август на територията обслужвана от РУ Троян е проведена полицейска операция, в хода на която са проверени 39 лица и 34 МПС, като за установени нарушения са съставени 3 акта и 12 глоби с фиш и 25 електронни фиша. 

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 22-годишен жител на града, който на 22 август около 03.10ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «А. Балевски» след употреба на упойващи вещества.

НА 24.08.2018 Г. В 00,02 ЧАСА В РУ МВР-ТРОЯН Е ПОЛУЧЕНО СЪОБЩЕНИЕ , ЗАТОВА, ЧЕ В СЕЛО ДОБРОДАН ЛЕК АВТОМОБИЛ МАРКА „ОПЕЛ АСТРА“  НЕ СПРЯЛ НА ПОДАДЕН СИГНАЛ СЪС СТОП ПАЛКА И СЕ ОТПРАВИЛ В ПОСОКА СЕЛО ВРАБЕВО. НЕЗАБАВНО СА ПРЕДПРИЕТИ ЗАГРАДИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ, В КОИТО СА ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ СЛУЖИТЕЛИ НА РУ МВР-ТРОЯН И СЛУЖЕБНИ АВТОМОБИЛИ. ВЪПРОСНОТО МПС Е НАСТИГНАТО НА ПЪТ 35727 В ЗЕМЛИЩЕТО НА С.ВРАБЕВО, КАТО ВОДАЧА ГО БЛЪСКА В КРАЙПЪТЕН ЗЕМЕН НАСИП, ИЗЛИЗА ПРЕЗ ПРЕДНАТА ДЯСНА ВРАТА И ПОБЯГВА В БЛИЗКИТЕ НИВИ. СЛЕД ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ, СЛУЖИТЕЛИ НА РУМВР-ТРОЯН, УСПЯВАТ ДА ЗАЛОВЯТ ИЗБЯГАЛОТО ЛИЦЕ И Е УСТАНОВЕНО, ЧЕ ТОВА Е Р. С. А. ОТ С.ГРАДЕЖНИЦА, ОБЩ.ТЕТЕВЕН И СЪЩИЯ Е ЗАДЪРЖАН ПО РЕДА НА ЗМВР.   СФОРМИРАНА СОГ И Е ИЗВЪРШЕН ОГЛЕД НА ЛЕКИЯ АВТОМОБИЛ , СЛЕД КОЕТО ПРИ СПРАВКА ПРИ ОДЧ Е УСТАНОВЕНО, ЧЕ ПОСОЧЕНИЯ РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ДРУГО МПС-МАРКА „БМВ 318“, СПРЯНО ОТ ДВИЖЕНИЕ 05.07.2018 Г., А НОМЕРА НА РАМА, ОТКРИТ ВЪРХУ Л.А. „ОПЕЛ АСТРА“ СЕ ОТНАСЯ ЗА МПС  С ПРЕКРАТЕНА РЕГИСТРАЦИЯ НА 10.10.2017 Г. ПО СЛУЧАЯ Е ОБРАЗУВАНО ДП  ПО ОПИСА НА РУМВР-ТРОЯН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО ЧЛ.270, АЛ.1 ОТ НК И ЧЛ.345, АЛ.1 ОТ НК.

 

Коментари