КРИМИ! Откраднаха казан за ракия в махала Длъжковска


В РУ – Троян е започнало полицейско разследване, което да установи извършителя на кражба от частен дом в махала «Длъжковска» на телевизор, комплект казан за варене на ракия и около пет литра алкохол.

В РУ – Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е отнел електрожен и казан за варене на ракия с вместимост 120л. от къща в с.Славяни.

На 29.01.2016 год. в РУ – Тетевен е получен сигнал от служители на ДГС за извършена незаконна сеч в землището на с.Градежница. Установено е, че до стадиона в селото има транспортирани и складирани дърва за огрев от вида цер, бук и габър, които са без контролна марка и са с обща кубатура около 20м3. До незаконната дървесина е открит паркиран товарен автомобил влекач, с прикачено към него ремарке, собственост на 31 годишен мъж от с.Градежница и натоварено с прясно отсечени дърва за огрев /около 10 м 3 /. По случая е образувано досъдебно производство.

На 31.01.2016г. в РУ-Тетевен за срок от 24 часа са задържани двама водачи на леки автомобили, които са управлявали след употреба на алкохол. Р.Р.-20 годишен от с.Градежница е шофирал с 2,15 промила алкохол, а Б.С.-24 годишен от с.Брестница е установен да управлява МПС с 1,45 промила алкохол в издишания въздух. За двата случая в РУ Тетевен са образувани бързи производства.

За времето от 20.00ч. на 30.01.2016г. до 05.00 ч. на 31.01.2016г. служители на РУ Тетевен са провели специализирана полицейска операция на територията на селата Градежница, Глогово, Галата и Български Извор. Проверявани са преминаващите през района лица, водачи на МПС, търговски обекти, питейни и увеселителни заведения. Проверени са 40 бр. МПС и 45 лица. Констатирани са 13 нарушения, като са съставени 9 акта и 4 бр. фиш. Задържани са три лица.

Коментари