КРИМИ! Откраднаха голяма сума пари от метална каса в Голяма Желязна


В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на 08 май за времето от 07.00ч. до 12.00ч. от метална каса в частен дом в с. Голяма Желязна е отнета сумата от 1200 лв. Работата по случая продължава.

На 08 май на територията обслужвана от РУ Троян е проведена полицейска операция, в хода на която е извършена проверка на 42 лица и 36 МПС, като за установени нарушения са съставили 8 акта и 12 глоби с фиш.

През вчерашния ден специализирана полицейска операция е проведена и на територията на община Ловеч, като местните полицаи са обходили 7 квартали и 32 села, проверили са 68 МПС и 90 лица и за констатирани нарушения са съставили 12 акта / 2 по ЗДВП, 1 по ЗГР, 8 по ЗБЛД, 1 по Наредба на община Ловеч/ и 18 глоби с фиш. По време на проверките не се установени нарушения от водачи, които при превозване на малки деца да не използват детските обезопасителни системи в автомобите си.       

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 57-годишен мъж от гр.Добрич, който на 08 май около 21.30ч е установен да управлява лек автомобил в с.Чифлик след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,25 промила.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 33-годишен жител на с.Златна Панега, който е установен да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

Коментари