КРИМИ! Няколко катастрофи по празниците на територията на община Троян


27-годишен от Троян е задържан в местното районно управление на МВР, след като на 04 май около 01.15ч. пред дискотека в града грубо е нарушил обществения ред и е отправял обиди и заплахи към полицейски служители при изпълнение на преките им служебни задължения. По случая е образувано досъдебно производство чл. 325, ал.1 от НК и работата продължава.

На 07 май около 00.30ч. в с. Орешак  в близост до Троянски манастир са се ударили два автомобила. Пристигнал на мястото на произшествието полицейски автопатрул е установил, че 20-годишен при управление на лек автомобил БМВ с несъобразена скорост и без осигуряване на дистанция е ударил движещия се пред него друг лек автомобил, с водач 18-годишно момиче.  При произшествието са пострадали двамата водачи, които са откарани за преглед и лечение в болница. И на двамата е взета кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

47-годишен мъж е настанен в болница, след като е катастрофирал с четириколка-АТВ на пътното платно в махала Райковска в Троян. Сигнал за инцидента е получен в РУ Троян на 6 май около 19 часа.  Водачът е тестван с техтническо средство за алкохол, като пробата е отчела 1.24 промила в издишания въздух и му е издаден талон за химичен анализ на кръвна проба.  По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство чл.343б ал.1 от НК.

Коментари